Muhu väina regatt: Aurora läks juhtima, Meeri teine

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Muhu väin Aurora. Reiljan

Nagu eelmiselgi aastal, on Haapsalu jahtklubi jaht Aurora Muhu väina regatil oma grupis juhtpositsioonil. Foto Kaire Reiljan

Muhu väina regati kolmanda etapi järel juhivad läänlased võistluste suurimat, LYS III klassi – Aurora (kapten Pille Kaas) on esimesel ja Meeri (kapten Tiit Kaljuveer) teisel kohal.

Täna sõideti Muhu väina regati kolmanda etapina Roomassaare ring, kus läänlastel läks kõige paremini 35 võistlejaga LYS III klassis. Haapsalu jahtklubi jaht Aurora (Pille Kaas) lõpetas nagu kahel eelnevalgi etapil teisena. Et nende peamine konkurent Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Mercurius (Margus Tasa) täna aega kirja ei saanud, tõusis Aurora kolme etapi kokkuvõttes esimeseks.

Kolme etapi kokkuvõtes teisel kohal on samuti Haapsalu Jahtklubi jaht Meeri (Tiit Kaljuveer), kes täna sõidetud Roomassaare ringi lõpetas kuuenda kohaga.

LYS III klassis on tublit sõitu teinud Haapsalu Jahtklubi jahid Luisa (Henry Viiret) ja Black Bird (Argo Ottens). Tänase Roomassaare etapi lõpetas Luisa 7. ja Black Bird 4. kohaga kuid kolme etapi kokkuvõttes on nad vastavalt viiendal ja kuuendal kohal.  

Teistest Läänemaa jahtidest võistlevad LYS III klassis Maimu (Aarne Tuisk), kes kolmanda etapi katkestas ning Elevants (Agur Kruusing), kellel kahel esimesel etapil ei õnnestunud ajalimiiti jõuda, kuid täna saavutas 24. koha. Kolme etapi kokkuvõttes on nad vastavalt 27. ja 29. kohal.

Folkbootide seas oli eelmistel Muhu väina regattidel häid sõite teinud Bacchus (kapten Olev Oolup) Roomassaare ringil viies. Kolme etapi kokkuvõttes on Bacchus neljandal kohal, omades võrdselt punkte kolmandat kohta hoidva Muinasjutukuningaga (Jaanus Nõgisto)

LYS I klassis lõpetas Haapsalu jaht Chantal (Ingar Lao) kolmanda etapi üheksandana, kuid kolme etapi kokkuvõttes on nad 28 jahi hulgas kaheksandal kohal.

ORC II klassis sõitev Matilda 3 (Erki Teras) lõpetas Roomassaare ringi oma grupis kümnendana ja on kokkuvõttes 15 jahi hulgas kokkuvõttes samuti kümnes. 

Muhu väina regati neljas etapp viid purjetajad homme Roomassaarest Kihnu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments