4

Läänemaa autosportlaste edukas nädalavahetus

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Peale veidi üle kuu väldanud pausi olid autosportlased taas rajal ja seda nii laupäeval Saaremaal kui ka pühapäeval Laitses.

Saaremaa võistlusele oli registreerunud 80 sõitjat ja neist läänlasi 11. Läänemaa sportlased olid esindatud kümnest võistlusklassist kuues ja kõigis neis oli ka reaalne lootus poodiumikoht koju tuua. .

Saaremaal oli sportklassis stardis Saaremaa poiss Rasmus Uustulnd oma uue Peugeot 208 R2-ga, kellele läänlased Kalle Kruusma ja Andres Kruusma astusid vastu VAZ 2105-ga. Andres Kruusmal oli see sportautoga esimene start kruusal ja kuna ka käsi oli peale õmblusi natuke haige, võib ta oma tulemusega rahule jääda – ühes voorus suutis ta edestada isegi Kalle Kruusmat. Kokkuvõttes jäid nad aga esiveolisele autodele alla ja lõpetasid Kalle Kruusma vastavalt teise ja Andres Kruusma kolmandana.

J-16 klassis olid stardis Marcus-Indrek Simmer ja Cärolyn Soidla. Simmer, kellel on olnud tehnilisi probleeme, suutis sel korral need alistada ning saavutada korralik 2. koha. Cärolyn Soidla sõitis sel võistlusel tagaveolisel Lada tüüpi autoga ning tänu kõrval istunud Gert Virvese õpetustele oli oma sõiduga rahul ja lõpetas neljandana.

J-18 klassis oli stardis Virgo Šuman, kes tänu puhtale sõidule saavutas omas vanuseklassis 2. koha.

2WD-V klassis olid stardis Rutmar Raidma ja Karel Šuman. Raidma on terve hooaja näidanud head minekut ja oli kindlasti üks poodiumikoha nõudja, kuid sel korral vedas tehnika alt ja tuli leppida 5. kohaga. Kohe tema taga oli kuuendana Karel Šuman.

2WD-S klassis oli rajal läänlased Marko Kukuškin ja Valmar Gilden. Gildeni algus oli hea, kuid siis selgus ,et ta oli esimeses voorus saanud karistuse, mis kukutas ta kaheksandaks. Päeva kokkuvõttes suutis ta end siiski sõita 6. kohale. Kukuškin aga kemples saarlastega, kes näitasid koduseinte toel head kiirust. Hea sõiduga viimases voorus võttis Kukuškin oma klassis kindla võidu.

4WD klassis oli pärast Vasalemma sprindi avariid taas stardis Kaido Saul oma uue Subaruga, millel harjumatu parempoolne rool. Esimese sõidu kohta jõudis ta kindlalt finišisse – küll viimane aga endaga rahul.

Pühapäeval toimus võistlus ka Laitse rallipargis ja osa võistlejaid käisid seal kätt soojendamas. Päeva lõpuks võisid läänlased tulemustega rahul olla. Esiveoga autodest saavutas esikoha Jako Allika, tagaveoga autodest oli esimene Marko Kukuškin, neliveos oli esmene Rene Puda ja teine Rain Polberg.

Seega võib kogu nädalavahetuse lugeda meie autosportlastele kordaläinuks. Kuu lõpus toimub Piirojal järgmine rahvasprint ja kuna hooaeg on lõpukorral, on seisud pingelised.

Saaremaa tulemused: http://autosport.ee/rallyreg/public/calendar_file/Laimjala_080717_tulemused.pdf

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Appi!
Appi!

Igapäevaselt on sul siis küll päris keeruline stressiga toime tulla,sest õnneks on peale subaru veel automarke,millega inimesed ringi sõidavad.
Ja üldjuhul sõidavad need inimesed AUTODEGA,mitte AUTUDEGA!

Puda
Puda

Lollid. Normaalne autu on subaru ja siksiga sõidavad klounid.

kohalik
kohalik

Miks sõimad kõike lollideks,ise oled kes.Ise sa oled kõige suurem loll ja KLOUN.’,VAATA ENNAST NATUKE KÕRVALT.Mis sinu asi on kes millega sõidab,

Ats
Ats

Kruusmaa. Kas ei ole mõelnud sellele kõigele t..a panna ja tegeleda näiteks karlskuse promomisele.

wpDiscuz