Kohus mõistis Alari Luige süüdi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Luige kohtuasja otsus (6)

Kohtunik Piia Jaaksoo (keskel) poolt ette loetud kohtuotsust kuulasid prokurör Indrek Kalda (vasakul) ja kohtualuse kaitsja Harry Ots (paremal). Alari Luik tööülesannete tõttu kohtus ei viibinud. Foto Urmas Lauri

Täna kuulutas Pärnu maakohtu kohtunik Piia Jaaksoo Haapsalu kohtumajas välja otsuse, millega liigse vägivalla tarvitamises ja võimupiiride ületamises süüdistatavale endisele politseinikule Alari Luigele mõisteti tingimisi vangistus.

Kohus leidis, et tõendamist on leidnud Luige süü võimuliialdustes kannatanu AM suhtes, samuti vägivallateos ja ähvardamises kannatanu KP suhtes. Nende süütegude eest mõistis kohus Luigele 1,6 aasta pikkuse vangistuse 2aastase katseajaga.

Võimuliialdustes kannatanu AS suhtes mõistis kohus Luige õigeks, sest kannatanu ütlused polnud kohtu hinnangul usaldusväärsed. Et ka teiste tõenditega leidnud kinnitust, et Luik oleks ASi suhtes vägivalda kasutanud ja tekitanud selliseid tagajärgi nagu süüdistuses kirjas, otsustas kohus ASi ütlused tervikuna kõrvale jätta.

Kohtuotsus jõustub 15 päeva pärast ning selle ajani on pooltel õigus seda ringkonnakohtus vaidlustada.

Prokurör Indrek Kalda, kes taotles Luigele kaheaastast tingimisi vangistust kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, ütles pärast otsuse väljakuulutamist, et on otsusega üldiselt rahul. „Luik mõisteti enamikus süüdistustes süüdi ja karistuse määr on ligilähedane sellele, mida ma prokurörina küsisin,” ütles Kalda. Ta lisas, et otsuse edasikaebamise või mittekaebamise üle otsustab ta aga siis, kui on otsuse ka kirjalikult kätte saanud ja selle põhjendustega tutvunud.

Luige kaitsja Harry Ots, kes oli kohtul palunud oma kaitsealuse õigeks mõista, kommentaare ei jaganud. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hinne .... istu !
6 aastat tagasi

ON asju , olukordi ja ameteid, kus EESKUJU näitamine on vajalik ja nõmetsemine on kuritegu ja andestamatu.
Kõrgemate standarditega ametid- arst, kohtunik, poliitik, õpetaja jne
Samuti on ameteid , kus vajalike tedmiste ja oskusteta ei tohi töötada.
Üks oskus on oskus suhelda. Pean silmas mitte igapäevast suhtlust vaid seda osa mida tingib amet. Ole sa siis kas puudega inimese tugi-isik, õpetaja või politseinik.
Kahjuks on ALARI LUIK erakordselt närviline ja labane tegelane.Sobimatu antud ametisse. Kodu kujundab PALJUSKI inimest. Siiski valiku teeb igaüks ise , sa ei pea kordama ja suurendama oma vanema vigu.

Rain
6 aastat tagasi

To Margus
Sinu kommentaar näitab pigem sinu enda organi mahtu, ainult ei tea kas selle ,mis asub kõrvadest üleval või all pool!?

Võiks
6 aastat tagasi

ka lahkumisavalduse”tervislikel”põhjustel esitada nagu Deiw tegi….

Pook
6 aastat tagasi

Kõik ok. Lõpu rahad maha juua.

Margus
6 aastat tagasi

Ei sõltugi aga märgi jätsb siiski. Võtnud vaevaks vähemalt kohtussegi tulla mitte… Töökihustuste tõttu eemal olla kui sinu üle kohut mõistetakse. Absurd. Näitab teatud organi mahtu mis asub kõrvadest kõrgemal. Näitab ka “sõprade” toetust))) Tühi oli pingi rida hr Luik. Tallasid kõik need aastad tühja ja käisid valel pool teed. Õppetund edasoudiseks eluks.

Anonüümne
6 aastat tagasi
Reply to  Margus

ega kohtusaal pole koht, kus sõprade rohkus otsust mõjutab.

Anonüümne
6 aastat tagasi

Kui see korraliku politseiniku väärikus ja maine ühe mehe teost sõltub, siis on küll kuri karjas.

Mäks
6 aastat tagasi

Üks lollimaid kommentaare on eelmine. Kedagi ei kasutstud ära. Kas kohus ja Politsei oleks lasknud midagi seesugust juhtuda. Mees teadlikult PEKSIS alaealisi ja sai selle eest karistada. Kõik muu on õigustus ja lohutus. Vangi tulnuks panna. Linn on korralikke politseinike täis kelle mainet ja väärikust pätist politsenik kahjustas.

me
6 aastat tagasi
Reply to  Mäks

näeme iga päev kuidas meie sõpradest politseinikud ookeani taga pätte ja tava inimesi kohtlevad, kui ei meeldi midagi võib ka rahulikult kuuli saada, maha ja käed raudu on igapäevane asi, meil ka hulk abipolitseinikke, kõik ju erariides, mida siis teha kui pätt laamendab ja teda puutuda ei tohi, näiteks Lihulas, helistada ja oodata kui kunagi järjekord tuleb ja kas tulebki, vaja ju kass puuotsast alla tuua või väliskülalisi turvata

oleme ausad
6 aastat tagasi

Olen põgusalt hoidnud ennast kursis selle juhtumiga ja üks mõte on siiani peas- Alarit kasutati paljude poolt lihtsalt ära nagu kättemaksurelva. Paljud ütlesid, et helistan Alarile küll tema need kaagid paika paneb, sest need teised korrakaitsjad ju on arad vennikesed. Meenub lugu mustast ja valgest hundist. Kumb võidab- ikka see, keda toidad…ja mõttes ise toidame seda musta hunti. Me kõik tahame parimat ja et kord oleks majas. Aga millise karistuse said noored, seda me teada ei saanudki. Võib-olla piisas neile sellest juba, mis juhtus.

Mäks
6 aastat tagasi

Oleme ausad. Talle kulus see ära. Joodikust politseinik ajas lapsi vabal päeval kuulivest seljas taga.Kloun

Muska
6 aastat tagasi

Pole kunagi rikkunud mingeid eeskirju ja ükski politseinik pole mind kiusanud. Alari ei ole minu pereliikmeid kunagi halvasti kohelnud. Haapsalu on väike linn. Olen kuulnud, et kellelegi politseinikest taheti lihtsalt n.ö. ära teha. Juba pätid kavatsevad, kes oleks järgmine. Miks kurikaelad küll võitsid ?

Muska ja Bruno

kuule ole aus enda vastu
6 aastat tagasi
Reply to  Muska

Pole iial valeskohas ületee läinud, pole vilkuva kollasega ristmikule sattunud, pole unustanud tulesid sisselülitada, pole veidi üle lubatud kummi kulumisastmega sõtnud, pole taga istmel iial mõnd last/ reisjat võtnud kui istmekohtade arv ei luba, pole turvavööd avanud veel vaikselt veervas autos Pole kiirust mitte millimeetritki ületanud jne. Jeesus oled või ,et saad end nii putaks pidada.
Ükski elav inimene ei saa seda väita.