Galerii: tantsupeolised asusid Tallinna poole teele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 32

Täna hommikul kell 8 startis Läänemaalt Tallinna poole 11 bussi, mis toimetavad meie maakonna  tantsijad noorte laulu- ja tantsupeole.

Varahommikul oli Haapsalu veekeskuse esine siginat-saginat täis. Järjest vuras juurde autosid, mis lapsi koos mitmeks päevaks vajaliku kraamiga kohale tõid. Paigutati kotte, magamisvarustust ja rahvariideid bussidesse.

Läänemaa rahvakultuurijuht Marju Viitmaa jooksis paberid käed mööda veekeskuse esist ja suunas tantsurühmi õige bussi peale. „Me püüame ikka ühe õpetaja rühmad ühte bussi panna, aga alati see ei õnnestu,” sõnas Viitmaa. 

Osa lapsevanemaid oli samavõrd elevil kui lapsed. „Ma olen nii närvis, nagu läheksin ise,” tunnistas üks ema, kes poja tantsupeole saatis. Teine ütles, et plaanis küll kõik varakult kokku pakkida, aga ikka lõpetati peolesõidu ettevalmistused alles kell kaks öösel. Kolmas ema, kellel tantsupeole minemas kolm last ja kes ise ka saatjana kaasa sõidab ohkas, et pakkimist oli omajagu – nelja inimese asjad. 

Nii Viitmaa kui ka tantsujuhid Liia Lees ja Tiiu Tulvik tunnistasid, et unetunde jäi väheks – kes oli juba viiest-kuuest üleval, et kõik vajalikud asjad ära korraldada.      

XII noorte laulu- ja tantsupeole „Mina jään” läheb Läänemaalt kokku 921 lauljat, tantsijat, võimlejat ja pillimeest. Neile lisanduvad kollektiive saatvad juhendajad ja lapsevanemad.

Läänemaa rahvakultuurijuht Marju Viitmaa ütles, et kuigi Läänemaa rahvaarv väheneb, siis meie laulvate ja tantsivate noorte hulk pigem kasvab. Eelmisel noorte laulu- ja tantsupeol osales sadakond läänlast vähem.

Kõige enne sõitsid peole tantsijad ja võimlejad, sest neil algab tihe prooviaeg. Reede hommikul asuvad Tallinnasse teele pillimehed ning neidude- ja poistekooride lauljad ning laupäeva hommikul liituvad nendega ülejäänud lauljad. „Laupäeva lõunaks on kõik Läänemaa peolised Tallinnas,” ütles Viitmaa.

 

Fotod Arvo Tarmula

Laulupeole minek. Tarmula01 Laulupeole minek. Tarmula02 Laulupeole minek. Tarmula03 Laulupeole minek. Tarmula04 Laulupeole minek. Tarmula05 Laulupeole minek. Tarmula06 Laulupeole minek. Tarmula07 Laulupeole minek. Tarmula08 Laulupeole minek. Tarmula09 Laulupeole minek. Tarmula10 Laulupeole minek. Tarmula11 Laulupeole minek. Tarmula12 Laulupeole minek. Tarmula13 Laulupeole minek. Tarmula14 Laulupeole minek. Tarmula15 Laulupeole minek. Tarmula16 Laulupeole minek. Tarmula17 Laulupeole minek. Tarmula18 Laulupeole minek. Tarmula19 Laulupeole minek. Tarmula20 Laulupeole minek. Tarmula21 Laulupeole minek. Tarmula22 Laulupeole minek. Tarmula23 Laulupeole minek. Tarmula24 Laulupeole minek. Tarmula25 Laulupeole minek. Tarmula26 Laulupeole minek. Tarmula27 Laulupeole minek. Tarmula28 Laulupeole minek. Tarmula29 Laulupeole minek. Tarmula30 Laulupeole minek. Tarmula31 Laulupeole minek. Tarmula32

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments