Lihula liivakuningas 2017 on Martin Loorits

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lihula liivakuningad erakogu

Kaheksa veteranvõrkpallurit, kes lõid turniiril kaasa. Foto erakogu

Laupäeval selgitati Lihulas rannavõrkpalliturniiril välja Lihula liivakuningas 2017.

Alates 2002. aastast kohaliku võrkpallitreeneri Aivar Pärnpuu eestvedamisel toimunud turniirid on igal aastal olnud osavõturohked ja pingelised. Vahepeal, aastatel 2010 ja 2011 turniiri ei toimunud. Tänavu peeti aga turniir veteranidele. Osaleda tohtisid võrkpallisõbrad, kel eluaastaid 40 ja rohkem.

Palav ja päikeseline ilm veteransportlasi ei soosinud, kuid just nemad on spordimehed, kes pisiasjadest välja ei tee.

Liivakuninga võrkpalliturniir on võistlus, kus iga mees mängib enda eest. Selleks loositi kaheksa võrkpallurit kahte neljalisse alagruppi, kus kõik omavahel paaris läbi mängisid. Vastavalt võidetud geimidele ja saavutatud punktidele selgusid igast alagrupist kaks paremat, kes jätkasid esineliku grupis. Alagruppides kolmandaks-neljandaks jäänud selgitasid kohad viiendast-kaheksandani. Mängiti viieteist punktini, kahe geimi võiduni.

Alagrupimängud olid huvitavad, mitu mängu läks kolmegeimiliseks ja võideldi iga punkti pärast. Esimesest alagrupis said esinelikusse Maanus Jõevee, Kullamaalt ja Jaanus Getreu, Lihulast. Teisest alagrupist tulid neile seltsilisteks Leediküla mees Martin Loorits ja Kullamaa mees Madis Jõgisalu.

Alumises grupis võitsid viienda ja kuuenda koha Tuudi mehed Argo Mõtt ja Arvi Alesmaa. Seitsmes oli korraldaja Aivar Pärnpuu ja kaheksas Toivo Valgenberg Pärnust.

Esinelikus pandi kolm paremat paika alles punktide alusel. Nii huvitavad olid mängud. Lihula Liivakuninga tiitli võitis Martin Loorits. Teiseks tõusis Maanus Jõevee ja kolmandaks Madis Jõgisalu. Esikolmik kogus kõik neli geimivõitu, kuid punktide vahe oli iga mehe vahel kaks punkti. Neljandaks jäeti siin Jaanus Getreu. Võitja sai endale väärika võrkpallurikuju, auhindu jagus ka teistele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments