Aafrika rand saab uue puuskulptuuri

Kaie Ilves

kaie@le.ee

merilovi_tiit_moor_foto_tiit_moor

Merilõvi. Arvo Tarmula foto

Haapsalu linnavolinik Tiit Moor kavatseb lähipäevadel täita ühe eelmisel aastal antud lubaduse – teha igal aastal Promenaadile üks puuskulptuur.
Aafrika rannas troonivad marabud ja krokodill, mis on valminud kuulsa skulptori Roman Haavamäe puuskulptuuride ainetel, saavad nüüd järgmise kaaslase – merilõvi. „Ta on natuke teistsugune kui Haavamäe oma, aga päris efektne,” rääkis Moor.
„Linnaarhitekti Anu Joosti ja linna muinsuskaitse spetsialisti Ülla Parasega koos on sobiv koht juba välja vaadatud ja kokku lepitud, lihtsalt ootab praegu paigaldust,” ütles Moor.

Mis päeval Aafrika rand uue vaatamisväärsuse saab, ei osanud Moor veel öelda. Ta andis küll mõista, et teeb seda kindlasti mõnel päikesepaistelisel päeval,  kuid seekord ilma suurema tseremooniata, mis saatis eelmisel suvel krokodilli kuju avamist.

Küll aga ähvardab pidulikumat sorti üritus Moori järgmist puuskulptuuri, mis on peaaegu valmis. „See pole veel lihvitud-värvitud, aga kohe varsti hakkan pihta,” ütles Moor. „See on Miki Hiirega sarnane hiir, inimese kõrgune – nii umbes 1.80, minust pikem,” märkis Moor. Meistrimees lubas, et Miki Hiir püstitatakse efektsemalt ja kutsutakse ka lapsed sellest osa saama. Jaanipäevaks peaks Miki Hiir Aafrika randa kolima.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IGATI
6 aastat tagasi

rõõmustav uudis, kõigil jalutajatel kena vaadata ja nende skulptuuride taustal pildistada, pisemad saavad käega uurida-vaadata,kus saba, kus nina ,kus nokk.

uitaja
6 aastat tagasi

Vastukaaluks paigaldati Päikesepromenaadile prügisorteerimise keskus. Ka seal oleks võinud olla midagi ilusat. Halloooo.

Jalutaja
6 aastat tagasi

Tänud tehtud töö ja vaeva eest! Puuskulptuurid on leidnud oma koha promeneerijate südamates ja meelispaik seal mälestuspilte tegijatele. Tore, et nad seal kompaktselt koos on, veel toredam, kui Tiit sõna peab ja igal aastal uusi kujusid lisab – Promenaad on suur ja lai!

kohalik
6 aastat tagasi

Olen ka Tiidu ettevõtmist hea tundega vaadanud, kuid arvan, et hajutatult siiski skulptuurid ei sobi, peaksid olema olema sellised a-la puuskulputuuriala, mänguväljaku ala, roosiala, purskkaevuala jne. Hajutatult võib jääda mulje arusaamatuks.

Miku Tiit
6 aastat tagasi

Minust kõrgem Miki hiir tuleb. Sry aga mul on piinlik. Tea kas tuleb ka mõni puust Buratiino?)) Natuke pikem kui Tiit))

aitäh tegijale
6 aastat tagasi

Väga vahva ja kiitust väärt! Mul aga tekkis mõte, et kas kõik peavad just ainult Aafrika rannas olema? Kas ei võiks neid ka hajutada Promenaadile laiemale alale? Lhtsalt arvamud. Laste alale tulevad põhiliselt lastega külalised, Promenaadil jalutab aga palju palju rahvast lisaks.

ENSV
6 aastat tagasi

Tubli poiss oled!
Mitte, nagu need teised Linnavolikogust, kes”otsivad” raha, mille eest midagi ilusat linnale teha!
Hoian Sulle põidlad püsti.
Tegelt, ühe lõriseva hundi võiksid teha Linnavalitsuse ette. Siis rahvas näeb ka väljaspoolt maja linnavurlesid!

Vahva!
6 aastat tagasi

Igati vahva hobi mehel. Räägu puukujude park ka tore!

Lammas
6 aastat tagasi

Minu hääl on sulle garanteeritud Tiit!

super!
6 aastat tagasi

sügav kummardus ja suured tänud, hr, Tiit Moor!! 🙂