Naiskodukaitse korraldab koormusmatka

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reedest pühapäevani võib Nõva, Noarootsi ja Padise metsade vahel näha liikumas maskeerunud naisi, sest juba 21. korda korraldatakse naiskodukaitse koormusmatk.

Võistlusmatkast, mis on linnulennult 45 kilomeetrit pikk, võtab osa 18 neljaliikmelist naistevõistkonda. Rajal läbivad võistkonnad kontrollpunkte, kus tuleb lahendada mitmesuguseid ülesandeid: näidata tuleb esmaabi- ja orienteerumisoskusi, on laskmine, side- ja luureülesanne ning ka üllatusülesanded.

Naiskodukaitse instruktori Svetlana Mustkivi sõnul on võistlusalad põnevad ja eeldavad meeskonnatööd. Ta lisas, et kogu matka jooksul peavad võistlejad saama hakkama stardipaigast kaasa võetud vahenditega ja kõrvalist abi kasutada ei tohi. Mustkivi rääkis, et koormusmatk sai alguse Eel-Erna võistlusest. Kuna seal olid ülesanded hästi rasked, otsustasid naiskodukaitsjad teha oma koormusmatka.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments