Laupäeval toimub esimene üle-eestiline avatud kalasadamate päev

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Virtsu sadam (7)

Virtsu sadam. Foto: arhiiv

Laupäeval 29. aprillil toimub esimene üle-eestiline avatud kalasadamate päev. Üksteist sadamat kutsuvad endale külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu. Läänemaal ootab külalisi Virtsu sadam.

"Avatud kalasadamate päev annab hea võimaluse tutvuda kalandusega ning avastada kalasadamaid nii seest- kui ka väljastpoolt," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Samuti annab üritus võimaluse osta värsket kodumaist kala otse kalurilt ning veeta perega üks meeleolukas päev," lisas Tamm.

"Avatud kalasadamate päeval osaleb üksteist sadamat kaheksast Eesti maakonnast," ütles kalasadamate programmide koordinaator Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. "Endale lähima kalasadama ja põnevaima programmi saab igaüks leida aadressilt avatudsadamad.ee," lisas ta.

Igal sadamal on oma programm. Sadamates on kohal kalateadlased, kalakokad, vabatahtlik merepääste, Politsei- ja Piirivalveamet; kohapeal saab osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja pillimehed ning lastele toimuvad õpitoad ja õngekoolitused.

Harjumaalt osalevad avatud kalasadamate päeval Leppneeme ja Tilgu ning Pärnumaalt Japs, Võiste ja Lindi sadam. Saaremaalt Nasva, Hiiumaalt Suursadam, Ida-Virumaalt Toila, Läänemaalt Virtsu, Viljandimaalt Oiu ja Tartumaalt osaleb Kolkja sadam.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Virtsulane
5 aastat tagasi

Tekst ja pilt sisaldavad väärat informatsiooni.
Üritus toimub Virtsus küll, aga Vanalinna sadamas.