Kiisler tahab IRL-ile uut juhti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

kiislerSiim-Valmar Kiisler. Foto: arhiiv

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimees Siim Kiisler teeb tänasel erakonna eestseisuse kogunemisel ettepanku valida 6. mai suurkogul kohe erakonnale uus juht ja muud juhtorganid ning seejärel kõpitseda põhikirja kallal, kirjutab Postimees.

Siin tuleb välja põhimõtteline erinevus praeguse IRL juhi Margus Tsahkna plaanide ja nn Res Publica leeri vahel. Tsahkna soov esmalt põhikirja muuta ja siis juhtide valimisega tegeleda on tingitud lootusest nii erakond nn poistebändi käest päästa.

Kiisleri hinnangul oleks veider, kui suurkogu uut juhtkonda ei vali.

"Kui suurkogu niikuinii koguneb, siis on väga keeruline liikmetele seletada, et põhikirjajärgsed kaks juhtimisaastat on küll peaaegu täis, aga me uusi juhte ei vali. See mõjuks oma toolist kinni hoidmisena," leidis Kiisler.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
valige
7 aastat tagasi

posthuumselt sm. Lenin või sm. Leonid Iljits, mõlemad sobivad

Imelik
7 aastat tagasi

Näiteks Kaia Ival tundub selleks ainest olema? Iseasi, kas Temal selleks üldse nägemust ja soovi on. Erakond peaks ikka olema mõttekaaslaste ühendus, kelle põhihuvid poliitmaastikul üldjoontes kattuvad. Seda ei ole IRL juba ammu. Otsesed poliitilised konkurendid seostavad seda viimase valitsusvahetusega ja räägivad midagi põhimõtete (mille olemusest, ei paista ka neil endil aimu olema) reetmisest. Kellel haugist parem mälu, siis võimu nimel tegutsemine hakkas peale palju varem ( ajast kui veel M. Laar tüüri juures oli). Asja iva tundub olema selles, et nii laia ampluaad on keeruline ühe mütsi alla koondada, kui vaenlasekuju puudub ning vaja on olla konstruktiivne. Eraldi neil… Loe rohkem »

uus
7 aastat tagasi

unustatud vana, tooge keldrist välja vana kaader, soki spetsialist ja rublamüüja