Riik hakkab doteerima kollaseid autosid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ameerika autod saabumine (urmas lauri) (24)
Õige värv tagab edu. Kollased autod hakkavad riigilt aastas saama 333 eurot toetust. Foto: Urmas Lauri

Rahandusministeerium saatis ettevõtlusorganisatsioonidele kooskõlastamiseks seaduse muutmise seaduse muutmise eelnõu, kus ta annab teada, et riik hakkab uuest aastast doteerima kõiki ettevõtluses kasutatavaid autosid, mis on värvitud kollaseks, 333 euroga ühes kuus. Värvi valimisel tuleb olla eriti hoolikas, kuna riik aktsepteerib ainult teatud värvi kollast, mis kooskõlastatakse ARK-i teenindusbüroodes teisipäeviti, vahendas Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni president Kersti Kracht.

Eelnõu reguleerib ka palju poleemikat tekitanud riigikogulaste kuluhüvitiste kasutamist liisingumakseteks. Kõik need, kes on nõus sõitma autoga, mille mõlema küljel peal on kleeplindid sõnaga „riigikogulane“ (minimaalne tähekõrgus 15 cm), võivad liisingumaksed tasuda kuluhüvitiste arvelt, kartmata taunimist ühiskonna poolt. Seda loetakse tasuliseks teenuseks riigikogu maine tõstmisel (mis on kuluna PR- teenus), mis on viimastel aastatel kannatanud.

Samuti reguleerib eelnõu ametnike autode kasutamist. Nimelt, kõikide autode pealt, mis on mitme ametniku kasutuses ja kannavad kleepsu „maksumaksja raha kokkuhoidja“, erisoodustusmaksu maksma ei pea.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elku
7 aastat tagasi

Doterima????Mis sõna.

Tõe Meeli
7 aastat tagasi
Reply to  elku

see on lugejate silmateravuse kontroll. Uuritakse ka kas lugejate seas on palju värvipimedaid? Tegelikult on ju pildilolev auto rohelist värvi. Kas teie näete kollast vä?

tähenärija
7 aastat tagasi
Reply to  Tõe Meeli

kontroll kontrolliks, aga puuduolev täht torkas mulle ka teravalt silma.

123
7 aastat tagasi

Aprill