IRL soovib muuta pagulaste vastuvõtmise reeglid rangemaks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Mart_Nutt_Foto_välisministeerium

Mart Nutt. Foto: välisministeerium

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon soovib muuta pagulaste vastuvõtmise reeglid rangemaks ning viia läbi sisserändajate lõimimist hindav vaheaudit.

"Range rändepoliitika peab jätkuma. Küll aga tuleb vastuvõtukriteeriumid üle vaadata ja vajadusel neid täpsustada. Seetõttu teeb IRL-i fraktsioon ettepaneku valitsusele aprilli jooksul teha vaheaudit, milles analüüsitakse sisserändajate lõimumist Eesti ühiskonda,” ütles riigikogu liige Mart Nutt erakonna pressiesindaja vahendusel.

Nutt lisas, et IRL on alati seisnud selle eest, et saabuvad sisserändajad austaks Eesti komberuumi.

Samuti IRL-i fraktsiooni kuuluv Kalle Muuli kirjutas esmaspäeval oma Facebooki seinal, et fraktsioon tegi esmaspäeval valitsusele ettepaneku muuta pagulaste vastuvõtmise reeglid rangemaks, vaadata läbi seni rändekvoodi alusel Eestisse toodud pagulaste vastuvõtmise tulemused ning selgitada välja põhjused, miks pagulasperedel on suuri raskusi töö leidmisel ja Eesti eluga kohanemisel.

"Minu isiklik seisukoht on, et seni kuni säärast vahekokkuvõtet pole tehtud ja reegleid pole üle vaadatud, ei tohiks uusi pagulasi Eestisse juurde tuua," lisas Muuli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muda
7 aastat tagasi

Algas valimiseelne võidujooks EKRE ja IRL-i vahel – kes lajatab kõvemini.

2. kodanik
7 aastat tagasi

Kus see IRL siis oli, kui need reeglid kehtestati? Ju siis polnud aega süveneda, sest oli vaja EKRE-t sõimata….