3

HKHK tiitli Noor Tisler 2017 pälvisid Andres Maar ja Karl-Jürgen Sulepi

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Teisipäeva hommikul Haapsalu kutsehariduskeskuses alanud koolisisese võistluse Noor Tisler 2017 võitsid Andres Maar ja Karl-Jürgen Sulepi.

Koolisisest tislerite kutsevõistlust peetakse HKHK-s üheksandat korda. Sel aastal võistlesid Noore Tisleri tiitli nimel kaheksa tulevast tislerit, kusjuures osalesod nii I, II kui ka III kursuse õpilased. Tisleriõpilased pidid kolmapäeva pärastlõunaks valmis saama nn meremehekirstu, mis koosneb 18-st detailist ja sisaldab selliseid keerukaid elemente. Välja mõtles selle pähkli HKHK puiduõpetaja Aare Mehiste.

Eesmärgiks oli valmistada kvaliteetne toode, mille saaks uhkusega maha müüa, kaasas silt – Tehtud Haapsalu kutsehariduskeskuses ja mida saab osta Haapsalu uuest lillepoest, mida peab Erika Kleeman.

Finiši ajaks läks loo autor koos fotograaf Arvo Tarmulaga kaema, kuidas kastid kerkinud on ja kes ülesandega kõige paremini hakkama sai. Kohale jõudes oli võistlejatele aega jäänud kolm minutit.
„Läkski nii, nagu eile ennustasime – sai ikka liiga keeruline – ainult üks kast on valmis,“ seletas HKHK puidu-käsitöö osakonna juhataja Krips. Valmis kasti autorite näol võis märgata enesekindlat rahu, nagu teeksid nad midagi sellist iga päev.

Teiste kastide ümber käis veel elav viimase minuti askeldamine.

„Aeg!“

Võistlejad lahkusid ja komisjon koosseisus Margus Krips, Aare Mehiste ja puiduõpetaja Epp Klimenko alustas ülevaatust.

„Sajast punktist 93,5 – see on juba väga hea tulemus!“ teatas Mehiste, olles lõpetanud esimese kasti inspekteerimise.
„Kui Aare ütleb „väga hea“, siis tegelikult see tähendab, et lausa hiilgav,“ selgitatakse kõrvalt kerge huumori saatel.

Teise kasti juures leitakse mõningad väiksed puudujäägid, mis on kolleegiumi sõnul aga väikse kõpitsemisega üsna kergesti kõrvaldatavad ja kasti saab kenasti müügikõlbulikuks teha.
„71 punkti – üle Läänemaa keskmise töö!“ kõlas Mehiste hinnang.

Kolmanda kasti tegijad on hindajate sõnul ettevalmistavas protsessis mõned vead läbi lasknud, mistõttu ühe nurga kalasaba mitte kuidagi ideaalselt kokku joosta ei taha. Mõned nipet-näpet miinused kukkusid veel, aga õpetajad seletasid tunnustavalt, et tegemist esimese kursuse poistega, kes vaid kuus kuud asja õppinud ja pole veel praktikalgi käinud. Seega – väga tublid!
„Punkte kokku 43,5. Populaarses seriaalis öeldi, et arenguruumi veel on,“ märkis Mehiste muheledes.

Neljandat kasti pole – on vaid erinevas valmidusastmes freesitud detailid. Krips selgitab, et nende esmakursuslaste üritus ei jäänud mitte puutööoskuste, vaid vähese kommunikatsiooni tõttu longanud meeskonnatöö nahka, mistõttu läks raisku nii materjali kui ka aega.
„Kaheksa punkti, aga väga tublid ikkagi, et esimeselt kursuselt osalema tulid,“ kiitis Mehiste.

Noor Tisler 2017 tiitli viis niisiis koju kolmanda kursuse tandem Andres Maar-Karl-Jürgen Sulepi.
Kas oli siis liiga keeruline ülesanne?
„Ei olnud.“
„Lihtsalt, kui oleks aega rohkem, oleks veel paremini saanud.“

Noored tislerid on rääkinud.

Noor Tisler 2017

1. koht Karl-Jürgen Sulepi, Andres Maar
2. koht Margret Raba, Tomi Laid
3. koht Ramon Engman, Kustas Roosileht
4. koht Germo Pärna, Kaimar Soon

Fotod: Arvo Tarmula

Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula01 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula02 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula03 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula04 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula05 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula06 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula07 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula08 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula09 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula10 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula11 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula12 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula13 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula14 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula15 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula16 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula17 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula18 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula19 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula20 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula21 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula22 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula23 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula24 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula25 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula26 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula27 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula28 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula29 Noor Tisler 2017 finaal HKHK Foto Arvo Tarmula30

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
!
!

Kõik võivad eksida aga siiski esimese koha võitsid Andres Maar ja Karl-Jürgen Sulepi! Nimed võiksid siiski õiged olla. Kus viga näed laita seal tule ja aita! Mitte ära kritiseeri teiste kirjutamise oskust 😉

Emakeelepäev to Louis VX
Emakeelepäev to Louis VX

Sõna ees “enne” on üks liigne koma.

Louis VX
Louis VX

Teisipäeva hommikul Haapsalu kutsehariduskeskuses alanud koolissisese võistluse Noor Tisler 2017 võitsid Andres Maar-Karl ja Jürgen Sulepi.

loete ka oma artikleid või üldse ei loe, enne avalikustamist?

wpDiscuz