2

Mis teeb Läänemaa naistele muret? Vastab Kaja Lotman

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Pomerants Lihulas (25) Kaja Lotman

Kaja Lotman. Arhiiv

Lääne Elu uuris naistepäeva eel, mis teeb Läänemaa naistele muret.

Vastab looduskaitsja Kaja Lotman.

Läänemaal on varjatud perevägivalda, milles enamasti kannatavad naised ja lapsed. Ka president nimetas oma kõnes, et pühade ajal saavad ikka naised peksa. Kutsun üles vähemalt naistepäeval toetama Läänemaa naiste tugikeskust.

Rõõm on aga näha, kui aktiivselt naised Läänemaal võtavad osa ühiskondlikust elust. 

Naiskodukaitse on muutunud üha tublimaks. Läänemaa naised oskavad valmistada uskumatult kauneid käsitööesemeid, hoides vanu traditsioone ja luues uut maitsekat disaini.  

Kui oma eluteel alles sattusin Läänemaale, selgitas üks elukogenud läänlane mulle: „Läänemaa naine on nagu tubli hani, viskad talle solki kaela, aga hani raputab suled puhtaks ja toimetab oma asju edasi nagu enne.” Nii näengi ma nüüd Läänemaa naisi kindlameelsete ja rahulikena, kes kõigest hoolimata oma asja vankumatult ikka edasi ajavad.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
lihulast
lihulast

Läänemaal ja Läänemaal. Varsti oled kogu oma Penijõe kantooraga Pärnumaa 🙂

Lembitu p.Meelis
Lembitu p.Meelis

Kaja Lotman ka Naiste tugikeskusega seotud?
Reetur?

wpDiscuz