Ringlusse jõuavad uue aastaarvuga väikse nimiväärtusega käibemündid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna jõuavad ringlusse uued, 2017. aastal vermitud 1-, 2-, 5- ja 20sendised käibemündid.

Eesti Pank laskis vermida 9 miljonit 1sendist, 4 miljonit 2sendist, 4,55 miljonit 5sendist ja 3,25 miljonit 20sendist. Vermitud müntide koguväärtus on 1 047 500 eurot.

Eesti euromüntide kujundus on samasugune nagu seni ringluses olevatel müntidel, erandiks on vaid mündil olev aastaarv 2017. Mündid on vermitud Soome Rahapajas.

Uue aastaarvuga mündid jõuavad ringlusse alates 7. märtsist pankade vahendusel ja vastavalt nõudlusele. Ringlemata uusi münte saab soetada ka Eesti Panga muuseumipoest ja e-poest.

Lisaks emiteerib Eesti Pank teise poolaasta alguses uue 2eurose mälestusmündi, mis on pühendatud Eesti iseseisvusele eelnenud sündmustele sada aastat tagasi. Mälestusmünte kavatsetakse Eestis välja anda 1,5 miljonit tükki.

4. aprillil lasevad Eesti Pank ja teised euroala keskpangad ringlusse uue kujunduse ja turvaelementidega 50eurose. Täpsemalt saab lugeda Eesti Panga veebilehelt

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments