Läänemaal oli veebruaris populaarseim automark Kia

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kia_Sportage_ql

Kia Sportage. Foto Wikipedia

Veebruaris registreeriti maanteeameti Läänemaa büroos 12 uut sõidukit, pooled neist olid Kiad.

Veebruaris registreeriti Läänemaal kuus uut Kiat, neli Renault'd ja kaks Peugeot'd. Selle aasta algusest on Läänemaal registreeritud 25 uut sõidu- ja tarbeautot.   

Käesoleva aasta kahe esimese kuuga on Eestis kokku müüdud 3637 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama perioodi müügi 6,8% võrra. Sõiduautode segmentidest kasvas veebruaris enim keskmiste maasturite müük (+39%) ja see segment oli möödunud kuul ka suurima osakaaluga (21%). Teiseks enim läks veebruaris kaubaks väiksema keskklassi autosid, mis moodustasid 19,7% kõigist müüdud autodest. Eksporti läks veebruaris 79 uut sõiduautot.

Üle Eesti oli veebruaris automarkide edetabeli tipus Toyota 218 sõiduautoga, millele järgnesid Škoda 187 ja Renault 151 autoga. Kahe kuu kokku kokkuvõttes moodustavad müügitabeli esikolmiku Toyota, Škoda ja Volkswagen. Mudelitest oli edukaim 97 müüdud autoga Renault Clio, mis on edetabeli tipus ka kahe kuu kokkuvõttes. Veebruaris järgnesid Škoda Octavia (93 müüdud autot) ja Kia Sportage (59).

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tore+on
7 aastat tagasi

KIA pole autu, see va tööriistakast, versus EAS tööriistakast. Kui osata siis mersu.

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Kurb küll. Aga eks neidki peab ju keegi ostma.

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

Jah, inimestel auto ostmiseks raha pole. Parem midagi kui mittemidagi.