Afganistanis raskelt vigastada saanud endine kaitseväelane sai presidendilt armu

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kersti Kaljulaid

President Kersti Kaljulaid (pildil) andis eilse otsusega armu laskemoona ja lõhkeseadeldise ebaseadusliku käitlemise eest süüdi mõistetud endisele missioonisõdurile Aleksander Ilvesele ning vabastas ta tingimisi vanglakaristuse kandmisest.

President Kaljulaid vabastas Aleksander Ilvese (40) karistuse edasisest kandmisest tingimisi, kui ta ei pane ärakandmata karistusaja lõpuni toime uut kuritegu.

Ilvest on karistatud tulirelva ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise ning varem narkoäris osalemise eest. Liitkaristust kannab ta alates 2014. aasta 12. juunist ning tema karistusaeg oleks lõppenud 11. juulil 2019.

Endine kaitseväelane Aleksander Ilves sai 2008. aastal Afganistanis lahinguülesannet täites raskelt haavata ja on 100% töövõimetu. Talle armu andmist toetasid ka mitmed endised kaasvõitlejad, sh Kaitseliidu Sakala maleva kaplan Peeter Parts.

President andis endisele missioonisõdurile Aleksander Ilvesele armu humaansetel kaalutlustel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments