Tiit Moor hülgab keskfraktsioonist ja liitub Suklese nimekirjaga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tiit Moor (3) arvo tarmula

Tiit Moor. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolinik Tiit Moor teatas reedel toimunud volikogu istungil, et astub välja keskerakonna fraktsioonist, kuhu ta meelitati petlike lubadustega ja kandideerib valimistel linnapea valimisnimekirjas.

“Jaa, kaks aastat tagasi lasin end ära lollitada oma suurel sõbral, kellega olen maadelnud alates nn. TÜ kõrghoone ehituslubade taotlemisest. Mulle pakuti volikogu esimehe kohta ja mitmeid huvitavaid hüvesid, kui tulen keskerakonna fraktsiooni üle. Olin pimestatult meelitatud, et huvitutakse minu teadmistest. Kahjuks vajati ainult nende inimeste hääli, kes mind on toetanud,” tegi Moor ülestunnistuse.

Kokkulepped Moori sõnul aga ei pidanud ja teda hakati survestama erakonda astumisega – küll siis ka lubadused teoks saavad. “Mulle toodi ette tekst, mille pidin lugema ette volikogus, et saada esimehe koht,” rääkis ta ja luges volikogule mainitud teksti ka ette:

“Head sõbrad, kaaslased ja kolleegid, olen teinud valiku. Esimest korda elus liitun ametlikult erakonnaga – Keskerakonnaga. Ma põhjendan. Ma vaatasin tõsiasju. Keskerakond Haapsalus on hoopis midagi mud, kui massimeediast Tallinna kohta loeme. Helle Saarsoo, Heikki Sool, Peeter Vikman, Liina Põld, Jaanus Karilaid on pühendunud inimesed. Selles meeskonnas on meeldiv olla, selle meeskonnaga tahan teha Haapsalus veel suuri asju.

Mulle meeldib Keskerakonna rahu ja dialoogi loov poliitika. Kõigil inimestel peab olema tagatud Eestis inimväärne elu. Oma naabritega peame otsima sildu ning mitte ehitama tulemüüre. Eesti rahva julgeoleks ja tulevik sõltub meie tarkusest, mitte aga jõust. Keskerakonnas on ca 15 000 liiget. Ma ei vastuta kõigi liikmete väljaütlemiste eestm küll aga võtan vastutuse Keskerakonna tegemiste eest Haapsalus. Olen ikka seesama Tiit, keda te tunnete, aga ma olen nüüd vastutav ja tegutsev. Soovin Keskerakonna Haapsalus viia teiselt kohalt esimeseks.”

Keskerakonda Moor siiski ei astunud.

“Tahan kõiki teavitada, et ma ei ole kuulunud kunagi ühtegi erakonda ja tahan olla vaba. Nagu ütles minu “sõber”, et Tiit, sa jätsid punkti panemata, kuid kõik seostavad sind nii kui nii keskerakonnaga. Et ei oleks kahtepidist mõtlemist, siis palun mind arvata välja Keskerakonna fraktsioonist, kuna mind tegelikult polegi sinna võetud,” ütles Moor reedel ja lisas, et austab sellegipoolest keskfraktsiooni kuuluvaid inimesi.  

Oma avalduse ajastust põhjendas Moor sooviga vabaneda ahistamisest seoses erakonda astumisega ja ka lähenevate valimistega. “Minu sooviks oli vältida olukorda, kus praeguste fraktsioonikaaslastega ühe laua taga istudes on mu mõtted tegelikult juba uue nimekirja juures.”

“Jah, mind on kutsutud ja ma olen lubanud, et kandideerin Urmas Suklese nimekirjas,” kostis Moor vastuseks suunavale küsimusele ja lisas, et ootas valimisliidu sündi juba eelmistel valimistel, kuid toona ei peetud seda elujõuliseks.

“Valimisliit on minu jaoks kõige sobivam variant. Ma ei ole kunagi tahtnud parteiliselt seotud olla. Ma ei taha mingeid liigutusi teha, kuna see on erakonnale kasulik – kui teeme midagi oma linnas, siis ikka kogukonna jaoks ja ühtse eesmärgi nimel, mitte selleks, et erakonnale hääli saada."
Kuni valimisteni kavatseb Moor toetada volikogus neid otsuseid, mis on tema hinnangul head. “Ma jään kindlasti praegust koalitsiooni toetama," kinnitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
37 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
To Tont
7 aastat tagasi

Homoks ta ei saa enam hakata… Homoks sünnitakse või surrakse homona.

juss
7 aastat tagasi

Kritiseerijatele soovitan: kandideerige ise ja tehke linn paremaks!
Mina ole rahul!

Tont
7 aastat tagasi

Normaalsel inimesel on oma põhimõtted. Ja kindlasti ei hääleta ta sellise tuulelipu poolt. Homme kihutab Moor jälle motikaga ringi ning astub sotside ridadesse. Või hakkab homoks. Varsti on ring täis.

Tohohh
7 aastat tagasi

Miks Moor Karilaiu peale solvus? Selge niiditõmbaja oli siin Sukles. Karilaid soovis kõige paremat, aga Sukles pani vennikese fakti ette. Rahuvarm oli Suklesele igati parim valik, sest tõusik Moor võib olla ettearvamatu ja oleks hakkanud võibolla ka Suklese tegevusi piirama.

arvaja
7 aastat tagasi

100% nõus Valdoga.Samas arvan,et Suklese poolt ei olnud see hea valik.

Lõoke
7 aastat tagasi

Krdi moor ,millega sa jälle hakkama ei saanud. …….

mutikas
7 aastat tagasi

Mis jube eesti keel pealkirjas. ….hülgab keskfraktsioonist. Peaks olema, et hülgab keskfraktsiooni või lahkub keskfraktsioonist. LE artiklid on vigased, nüüd siis pealkirjad.

Valdo
7 aastat tagasi

Lugupeetud Tiit. Kunagi ütlesid pooli vahetades, et soovid Haapsalu’ t arendada. ja pole harjunud istuma varumeiste pingil. Nüüd tunnistad, et olid pimestatud omakasust ja soovisid säilitada oma heaolu maksumaksja rahaga. Oled muidu tore inimene ja austan Sind julguse eest, seda sõnumit Meieni tuua. Üks mis kindel Haapsalus toimub sügisel muutus ja soovin väga, et hakkavad puhuma uued tuuled. Soovin Sinule ja teistele omakasu püüdvatele inimestele edu. PS. Soovin ka, et Haapsalu valijal on aru peas, et teiesugused ei saaks võimu juurde.

Kübe
7 aastat tagasi

Oot mis teema oligi? aaa õlle hind. Jah tõseb ja pidavat veel tõusma. Nii me küll sügiseni vastu ei pea.

Valge Daam
7 aastat tagasi

Küllap Aselinnapea Vikmani üliülbus, udutamine ja segased lubadused saavad oma palga…

To+Valge Daam
7 aastat tagasi
Reply to  Valge Daam

Selles on küll täielik õigus. Jube kuulata lõunalauas kuidas kõiki kirub ja taga räägib.