0

Läänlased kergejõustikus: seekord medalita

Avatar

Kelli Seiton

kelliseiton@gmail.com

madli rahuvarm

Madli Rahuvarm saavutas kuulitõukes viienda koha. Foto: erakogu

Nädalavahetusel selgitati Tallinnas Lasnamäe sisehallis Eesti meistrid kergejõustikus.

Osavõtjaid oli üsna kasinalt, ainult meeste 3000 m jooksus, oli osavõtjaid veidi rohkem- 19. Osadel aladel oli neid vähem kui vaja finaalikohtade täitmiseks, näiteks meeste ja naiste kolmikhüppes, vastavalt viis ja kuus osavõtjat.

Võistluste paremateks tulemusteks võib lugeda Ksenja Balta 60 meetri võiduaega 7,33, Jaak Heinrih Jagori 400 m võiduaega 47,54 ja Merilyn Uudmäe võiduhüpet 6.28 kaugushüppes. Selle aasta maailma meistrivõistluste normi on eestlastest täitnud Ksenja Balta kaugushüppes ja 60 m jooksus (jooksus seal ei osale) ning mitmevõistlejad Maicel Uibo ja Kristjan Rosenberg.

Uibo valmistub MMiks abikaasa, olümpiavõitja Milleri, kodumaal Bahamal. Bahama riik on Eestist pindalalt neli korda ja rahvaarvult kolm korda väiksem. Uibo on seal väga tuntud mees. Loodame, et liigne tähelepanu ei häiri teda ja soojas kliimas harjutamine aitab tal oma tulemusi oluliselt parandada.

Kuidas esinesid siis Läänemaa kergejõustiklased? Ühtegi medalit võita ei õnnestunud. Kõige lähemal sellele oli 5000 m käimises Ruslan Sergatšov, kes kõrvaldati distantsilt, kui käis kolmandal kohal. Osade kohtunike arvates võib-olla vääralt. Naiste kuulitõukes (9 osavõtjat) saavutas Madli Rahuvarm viienda koha tõugates kuuli 12.64.

Tõsise etteaste tegi peale kõrghariduse omandamist Läänemaa Kergejõustikuklubisse naasnud Argo Jõesoo. 1500 m jooksus (16 osavõtjat) saavutas ta kuuenda koha ajaga 4.04,03 ja 3000 m kaheksanda koha (aeg 8.55,14). Haapsalu KJK liige Fred Vali tõukas kuuli 15.47 ja saavutas seitsmenda koha.

Endine Haapsalu KJK liige Karl Koha oli kuulitõukes (osavõtjaid 8) neljas tulemusega 17.09. Endistest läänlastest oli veel Kairit Olenko 60 m tõkkejooksus kuues ajaga 8,97. Jüril elava endise Haapsalu rajooni noortekoondislase Omar Otloti poeg Kristjan Otlot üritas Sergei Tšerepannikovile kuuluvat 1500 m 18 aasta vanust Eesti B klassi rekordit (4.20,04) ületada. Puudu jäi ainult seitse sajandikku.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz