2

Parvlaev Tõll sai ametlikult nime

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tõll Virtsu sadamas 264

Tõll Virtsu sadamas. Urmas Lauri foto

TS Laevade teine uus parvlaev sai täna Kuivastu sadamas peetud pidulikul ristimistseremoonial nimeks Tõll.

Laev sai nime Saaremaa mütoloogilise kangelase Suure Tõllu järgi, teatas laevafirma. Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm rääkis pidulikul ristimistseremoonial, et nüüd saab laeva operaatorfirma juba kergemalt hingata, kuna pool uusi laevu on Eestisse jõudnud.

"Täna saame julgemalt vaadata otsa ka saarlastele ja muhulastele, sest  järgmine saarte kangelane alustab oma rahva teenindamist. Parvlaev Tõll valmis Poola laevatehases Remontowa. Juba homme alustab laev liiklemist Kuivastu-Virtsu liinil," sõnas Kalm.

Ristimistseremoonial osalenud majandus- ja taristuminister Kadri Simson märkis oma kõnes, et laeva on kaua oodatud. Simson ütles, et tal on hea meel Saaremaa ja Muhumaa inimeste paranenud mandriühenduse pärast.

"Eesti on mereriik. Täna on Eesti lipu all kaks uut laeva, aga meie eesmärk on, et neid oleks kümneid," lisas Simson.

Tõllu  ristiema, Kuressaare Gümnaasiumi klassiõpetaja Lelet Aavik, rääkis tseremoonial laeva nimikangelasest Tõllust  ja andis laevale kaasa oma soovid.

"Saagu su nimeks Tõll, too meile tuntust ja õnne. Hoia saarlasi ja muhulasi, meremehi ja kõiki, kes sinuga seilavad," ütles Aavik ja lõi šampusepudeli vastu laeva.

Parvlaev Tõll  hakkab reisijaid teenindama Virtsu-Kuivastu liinil. Laeva kaptenid on vaheldumisi Hanno Naaber ja Peeter Sepp. Laeva esimene liinireis toimub homme kell 13.30 väljumisega Kuivastu sadamast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
irwe
irwe

Laeva ristsjad kestsid vist kaua – alles järgmise päeva lõunaks saab meeskond kaineks >!

sass1.
sass1.

Elu läheb edasi. Lutsu ” Kevades ” oli juttu parvest,
nüüd, mingi aeg hiljem, Lääne Elus, parvlaevast.

wpDiscuz