Edgar Savisaar võib tervislikel põhjustel kohtupidamisest pääseda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Edgar Savisaar.

Foto: arhiiv

Keskerakonna endine esimees, Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar võib tervislikel põhjustel kohtupidamisest Harju maakohtus pääseda, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Küsimus tuleb päevakorda ilmselt eelistungil, kuna terviseandmed on delikaatsed isikuandmed, käsitleb kohus neid kinniste uste taga ja avalikkusele selle kohta teavet ei anta.

Kui kohus leiab, et Savisaarele tehtavast või tehtud terviseekspertiisist tulenevalt ei ole tal antud hetkel võimalik kohtupidamises osaleda ja võimalikul süüdimõistmisel karistust kanda, siis tema suhtes menetlus lõpetatakse. Samas jääb sellisel juhul alati võimalus, et kui tema tervislik seisund peaks muutuma, siis saab menetluse uuesti avada. Kohtul on võimalik ka tema materjalid kriminaalasjast eraldada ja tema üle kohtupidamine peatada.

Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs ERR-ile sel teemal kommentaari ei andnud.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
7 aastat tagasi

Menetluse lõpetamine on kõige halvem lahend mis asjast üldse tulla võib.
Savisaarel jääb tõestamata, et ta on poliitiliselt tagakiusatu. Ametitest on aga lahti ja maine on rikutud.
Riigil jääb tõestamata, et isik kasutas oma positsiooni korruptiivsel eesmärgil ja kauples mõjuvõimuga. Ehk riik represseeris põhjuseta oma kodanikku.
Mõlemad versioonid jäävad jõusse?