1

Ulrika Grauberg on on kooriühingu aastaauhinna nominent

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ulrika Grauberg

Ulrika Grauberg. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval jagab Eesti kooriühing koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiaid. Aasta kooridirigendiks võib saada Haapsalu koorijuht Ulrika Grauberg, aasta teo nominent on lauljate suvekool Haapsalus ja aasta korraldaja tiitlile on esitatud Haapsalust pärit Kristel Üksvärav.

Kooriühing annab välja aasta koori, puhkpilliorkestri, kooridirigendi, dirigent-muusikaõpetaja, orkestridirigendi ja noore dirigendi tiitlid. Samuti tunnustatakse aasta toetajat, korraldajat, koori/orkestriheliloojat ja aasta tegu, antakse välja aasta koori/orkestriplaadi tiitel ja aasta koostööpreemia. Lisaks saavad kultuuriministeeriumi tänukirjad need dirigendid, kes on aasta jooksul edukalt esinenud üle-eestilistel ja rahvusvahelistel konkurssidel. Vaata nominentide nimekirja.

Aastapreemiate gala algab kell 15 Estonia kontserdisaalis. 12 kategoorias kandideerib aastapreemiatele 79 nominenti. Kontserdi kunstilised juhid on Rasmus Puur ja Tõnu Oja.

Kunstilise juhi Rasmus Puuri sõnul ei ole seekordne aastapreemiate üleandmise tseremoonia üleliia tõsine. „Lisaks tavapärasele aasta tähelepanuväärsemate kooride esinemisele, antakse pilk koorimuusikast ja puhkpillimuusikast edasi ka muusikavõhiku pilgu kaudu. Värssi seatud vahetekste kannab ette Eesti Draamateatri näitleja Tõnu Oja,“ sõnas Rasmus Puur. Samuti esitavad koorid Rasmus Puuri komponeeritud vahesignatuure, mis ühtlasi avavad nende auhinnakategooriate tegelikku sisu.

14. korda toimuv Eesti kooriühingu aastakontsert väärtustab koori- ja puhkpillimuusika valdkonnas tegutsevaid inimesi ja kollektiive ning tunnustab valdkonna toetajaid ja koostööpartnereid. Lisaks Kooriühingu aastapreemiatele antakse üle Gustav Ernesaksa fondi ja Uno Järvela stipendiumifondi preemiad.

Kontserdil esinevad:

Üle-eestiline tütarlastekoor, dirigent Vilve Maide

Kammernaiskoor Sireen, dirigent Tiiu Sinipalu

Tallinna Muusikakeskkooli mudilaskoor, dirigent Jaanika Kuusik

Tallinna Tehnikaülikooli Puhkpilliorkester, dirigent Tarmo Kivisilla

Tartu ülikooli kammerkoor, dirigent Triin Koch

Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor, dirigent Peeter Perens

Ene Salumäe (orel)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
väga tore
väga tore

teada, veel parem kui saakski selleks. Olen tema kooride konseritest suures vaimustuses, oskab ja suudab igas vanuses lauljad kenasti laulma õpetada.

wpDiscuz