Aasta meessportlane 2016 on Rasmus Mägi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

rasmus_magi_foto_oleg_harchenko

Rasmus Mägi. Foto Oleg Harchenko / Eesti olümpiakomitee

Spordiaasta pidulikul lõpetamisel „Spordiaasta tähed 2016“ pälvis parima meessportlase Kristjani kergejõustiklane Rasmus Mägi.

Rasmus Mägi jooksis olümpiafinaalis uue Eesti rekordi ja saavutas kuuenda koha. Ajalooraamatutesse kirjutatakse Mägi nime taha Eesti kiirjooksjate seni kõigi aegade parim olümpiakoht.

Konkurents aasta meessportlase tiitlile oli tänavu eriliselt pingeline. Nii spordiajakirjanikelt kui ka spordiorganisatsioonidelt sai kõige enam punkte Gerd Kanter, kuid rahvahääletusel jäi tema häälte arv madalaks. Nii sööstis ette rahvahääletuse võitnud Rasmus Mägi, kes oli teeninud ka ajakirjanikelt ja spordiorganisatsioonidelt Kanteri järel enim punkte. Teised nominendid jäid neist juba märksa pikemalt maha.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgusid rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Spordiorganisatsioone osales aasta parimate valimisel 63 ja spordiajakirjanikke 44, rahvahääletusel anti oma soosikute poolt rekordiliselt ligi 106 000 häält.

„Spordiaasta Tähed 2016“ auhinnagalat korraldab Eesti olümpiakomitee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
7 aastat tagasi

Rasmus Mägi on üks sümpaatsemaid Eesti sportlasi. Hääletasin ka tema poolt.

Karje
7 aastat tagasi

Miks peab need kõik eraldi nuppudena siin välja tooma? Kui pole millestki kirjutada siis ei pea ka ” vägistama” hr. ajakirjanik .