1

Leigri meeskond pakkus avareisil kringlit, kommi ja kohvi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Parvlaev Leiger (eduard laur) (36)

Parvlaev Leiger. Foto: Eduard Laur

Parvlaeva Leiger meeskond pakkus neljapäeva varahommikul oma esimesel reisil sõitjatele kringlit, kohvi ja kommi.

Leiger väljus oma esimesele liinireisile kell 6.30 Rohuküla sadamast. Leigri kapten Viktor Rohtla tervitas sadamas laeva esimest reisijat Aadot ja soovis meeldivat merereisi. Kõikidele esimesel reisil olnud reisijatele pakuti  TS Laevad ja toitlustaja Arensburgi poolt kringlit, kommi ja kohvi. Laeva pardal oli avareisil 45 reisijat ja 34 sõidukit.

Heltermaa sadamas tervitasid uut parvlaeva  hiidlaste vana legendi kohaselt traditsiooniliselt „vanamees ja kits“. Vanamere rollis on sellistel puhkudel olnud viimasel poolsajandil Pühalepa mees Tõnu Otsason. Tema järgi on Simson von Seakyll ja Paul Mänd vorminud Heltermaa sadamas tänavu juunis avatud pronksskulptuuri. Muuseas, kits, kellele Otsason seekord raudlaeva näitas, oli Evelini-nimeline.

Laevameeskonda tervitama tulnud jõuluvana andis kaptenile üle Hiiu Pagari küpsetatud Leigri leiva. Heltermaalt Rohukülla sõitis laevaga 151 reisijat ning 44 sõidukit.

Parvlaev Leiger saab Rohuküla-Heltermaa liinil põhilaevaks ning hakkab teenindama põhigraafikut. Teise laevana teenindab liini parvlaev Regula.


Vt ka: "Galerii: Parvlaev Leiger alustas Hiiumaa liinil kurseerimist"

Tõnu Otsason 1984. aastal kitsega uuel parvlaeval Vohilaid. Foto: Hiiumaa muuseumi kogu
tonu-otsason-kitsega-uuel-praamlaeval-vohilaid
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
oh kui tore
oh kui tore

üllatus ja rõõmus hommik sai osaks sellel varasel tunnil neile kes reisisid.

wpDiscuz