Läänemaalt kingikotti: Tammejuure talu kanepitooted (Martna)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kingiidee06

Kanepijahu või kanepiõli sobib hästi kingikotti. Foto: Arvo Tarmula

Martna valla Tammejuure talu kanepitooted tutvustamist eriti ei vajagi. Suure-Lähtru mõisa kõrval tegutsev mahetalu kasvatab põllumajanduslikku kanepit, millest saab nii õli kui ka seemneid ja jahu. Peale kanepi kasvatab mahetalu ka rüpsi ja nisu ning mahehernest.

Kui Tammejuure talu toodangust sobiks kingikotti poetada ka kanepijahu või -seemneid, on Karin Tiidu sõnul kõige populaarsem ikka kanepiõli.

„Inimeste meelest on see põnev toode, mida saab kasutada nii toidu sees kui ka nahale määrimiseks,” rääkis Tiit. Tammejuure talu kanepitooted on jõudnud müügile peaaegu kõigisse Eesti linnadesse. Haapsalus saab neid osta ökopoest Allikas ning Haapsalu ja Uuemõisa Konsumist.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sooviks
7 aastat tagasi

teavet, kas tegu on nn. toidukanepiga, olen kuskilt lugenud, et toodetakse meditsiinilist kanepiõli, seda tahaks teatud terviseprobleemi tõttu. Ja mis nende õlide vahe on,pole mulle teada.