Kõik Lääneranna vallaks ühinejad on ühinemislepingu kinnitanud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna ühinemiskoosolekud 013

Lääneranna vald arvudes. Urmas Lauri foto

Viimasena kinnitas ühinemislepingu täna hommikul Varbla volikogu. Kohal oli kaheksa volikogu liiget. Ühinemise poolt hääletasid kõik.

Varbla vallavanema Sivar Tõnissoni sõnul suuremat arutelu ühinemislepingu kinnitamisele ei eelnenud.

„Lepingu sisu on ju ammu läbi arutatud ja lukku pandud,” ütles Tõnisson. „Nüüd ootab ees suurem töö.”

Ringi teha tuleb dokumendid, elukorraldus tuleb ümber sättida. „Et  viimasel hetkel ei selguks, et Lihulasse ei käigi bussi,” märkis Tõnisson.

Bussiliiklus on Tõnissoni sõnul küll vaid üks detail, kuid tähtis. Praegu käib Lihula ja Varbla vahet üks buss, mis väljub Lihulast varahommikul, sõidab läbi Varbla Pärnusse ja jõuab tagasi Lihulasse hilisõhtul. Sellega on võimalik Lihula rahval Varblas käia, kuid mitte Varbla rahval Lihulas.

„Kui tahta kasutada tulevases vallakeskuses pakutavaid teenuseid, siis peab bussiliiklus seda võimaldama,” ütles Tõnisson.

Varblas ei ole näiteks apteeki ja tööstuskaupade poodi, mis on Lihulas olemas.

Esimesena kinnitas Lääneranna valla ühinemislepingu Hanila, siis Koonga ja Lihula vald. Tulevases Lääneranna vallas elab ligi 6000 elanikku, valla pindala on ligi 1400 ruutkilomeetrit. Valla keskuseks saab Lihula linn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu
7 aastat tagasi

Läänemaal on siis kaks kohalikku omavalitsust aastal 2018?

to Haapsalu
7 aastat tagasi
Reply to  Haapsalu

ikka kolm – Vormsi ka ju

to Kustas
7 aastat tagasi

Kui Sinu või Sinu lapselaps istub riigiameti palgal ja tal ei ole mingeid ideid siis ta selliseid asju välja mõtlebki. Vabandusega, et Euroopa bussireisil nägi ka selliseid silte. Proovis siin ka. Aga tuli välja segadus. Nn. plekksepal ja ajaloolasel on s

------------
7 aastat tagasi

Ja läänemaast jääb järele nagu kärbse sitt kaardil

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  ------------

Tunned end ehk süüdlasena selles?

Kustas
7 aastat tagasi

Palun koristage teede äärest maakondade, valdade ja nn kihelkondade sildid! Me elame Eestimaal, me elame riigimaksudest, mida riik sopsutab natukehaaval läbi seaduste ja regulatsioonide omavalitsustele eelarve kujundamiseks ja toetusteks, et nad saaksid omavalitsemist mängida. Kõik teenused on kättesaadavad piirkondlikes keskustes ja seda juba ammu. Külanõukogudest said vallad ja rajoonide, mida kujundasid suuresti kolhooside ja sovhooside territooriumitest said maakonnad. Nende sidumine ajalooliste valdade ja maakondadega on äärmiselt kohatu. Mõtleme kasvõi Rapla maakonna peale, mis sündis nõukogude ajal – äkki saaks Lääne maakond sealt suutäie, muidu kuivab kokku?

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Kustas

Raplamaa, Jôgevamaa, Pôlvamaa on jah mingisugused imelikud jäänukid okupatsioonist, millel pole tôepoolest vähimatki pistmist ajalooliste kohtadega. Eks nad nüüd kao ka ajalukku. Aga Märjamaa on paraku täna jba liiga suur tükk läänlastele alla neelata, kui siis Loodna ja Maidla kant, aga need ju kunagi ise jooksid Märjamaa rüppe. Lôppude lôpuks on kogu see Kullamaa seljatagune kant üks soine ja tüma maa, mis sest ikka endale tahta. See oli nii juba muistsel ajal.

Priit
7 aastat tagasi

Muutumas on niipalju, et vinguda pole millegi kallal. Aga küll siga pori leiab.

rk
7 aastat tagasi

See maakondade muutus on ikka täielik jama. Kõik Läänemaa kirjega kohad on edaspidi selgusetud. Ja Lihula on nüüd siis Pärnumaal. Oehh.
Peaks maakonnad üldse ära kaotama, need ei esita enam mingit tõekspidamist.

-------
7 aastat tagasi
Reply to  rk

mis siis nüüd muuumas sinu elus

-------
7 aastat tagasi
Reply to  -------

muutumas

Rein
7 aastat tagasi
Reply to  rk

Ma ei saa ka aru Mis muutub inimeste elus?

Ajaloo+ilu
7 aastat tagasi

Nüüd on ajalooline Lõuna-Läänemaa jälle üheks saamas ja aeg taastada Lääne maakond. Soontagana tagasi Läänemaale!