Leht: raudteemuuseumile lubatud vedur ei pruugi kunagi Haapsallu jõuda

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Raudteemuuseum demonstreerib laupäeval kl 18 külastajatele auruveduri mudelit. Foto: Arvo Tarmula

Võimalik, et päris auruveduri asemel peab raudteemuuseum edaspidi leppima mudeliga. Arvo Tarmula foto

Postimees kirjutab, et kuigi kultuuriministeerium andis Tallinna endise transpordikooli õuel seisva auruveduri juba kevadel üle Haapsalu raudteemuuseumile, võib tekkida olukord, kus ministeerium peab oma sõnu sööma ja muuseum ei saagi kauaoodatud vedurit.

Musta-punasekirju auruvedur kuulub 1997. aastast ka kultuurimälestiste hulka. Tänavu märtsis otsustas kultuuriministeerium veduri üle anda Haapsalus asuvale raudtee- ja sidemuuseumile. Seega kuulubki vedur kevadest saati muuseumile, kuid tegelikkuses ei ole nad seda siiani enda kätesse saanud.

Enne kooli sulgemist ei tahetud vedurit Lääne-Eestisse transportida ning ka sügisel jäi asi soiku. Nüüd on jällegi käima läinud arutelu – kas veduri kolimine on üldse hea mõte?

Muinsuskaitseamet ja Tallinna linnaplaneerimise amet leiavad, et ega ikka ei ole küll. Linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein võttis nädal tagasi ühendust muinsuskaitseametiga, toonitamaks, et mälestis peaks omal kohal edasi olema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments