Parvlaev Leiger alustas koduteed

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Parvlaev Leiger Türgi tehases (2)

Parvlaev Leiger. Foto: erakogu

TS Laevad teatas, et eile alustas parvlaev Leiger Türgi laevatehasest Sefine koduteed. TS Laevad  võttis reedel õhtul Türgi laevatehaselt Sefine ametlikult laeva vastu.

Viimased meeskonnaliikmed saabusid laevale juba esmaspäeval. Laev varustati kütuse, vee ja toiduainetega ning toimusid vajalikud õppused.

Eesti veeteede amet viis 3.-4.novembril läbi laeva meresõiduohutuse alase auditi ajutise meresõiduohutuse korraldamise tunnistuse ( ISMC) väljastamiseks ning kinnitas laeva vastavuse kehtivatele nõuetele. Eesti Vabariigi suursaatkond Ankaras väljastas laevale Eesti liputunnistuse.

Laev alustas sõitu laevatehasest kodusadamasse Eesti aja järgi kell 16.10. Teekond Türgist Eestisse võtab orienteeruvalt kolm kuni neil nädalat ehk laeva võib Eestisse oodata novembrikuu viimastel päevadel või detsembri alguseks. Täpne kuupäev sõltub juba ilmastikutingimustest ja vahepeatustest. Esimene punkerdamispeatus on Messina võinas umbes 10. novembril.
Laev registreeritakse Eesti laevaregistris Eestisse saabumisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haige kala
7 aastat tagasi

Tõll ka ekraanil !

Hullumaja+puhvet
7 aastat tagasi

Isegi tõll on ilmunud ekraanidele !

juss
7 aastat tagasi

Leiger juba Egeuse meres!

Ali
7 aastat tagasi

Ja kontrollige korralikult et laeva ei oleks jäneseid roninud !!!!

tige kala
7 aastat tagasi

7 jalga vett kiilu alla !