Eestisse saabunud kvoodipagulastest pole keegi riigist lahkunud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

põgenik pagulane

Sõjapõgenikud. Arhiiv

Kui Lätist on lahkunud peaaegu kõik Euroopa Liidu rändekava alusel rahvusvahelise kaitse saanud inimesed, siis Eestisse vastu võetud inimestest ei ole lahkunud keegi.

Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag kinnitas BNS-ile, et EL-i rändekava alusel Eestisse vastu võetud inimestest keegi lahkunud ei ole.

„Kõigile vastuvõetud inimestele/peredele on määratud tugiisik, neile on tagatud eesti keele õpe ja nad on läbinud kohanemisprogrammi. Tööturule sisenemist toetab töötukassa. Vastuvõetud inimeste seas on suur osa lapsi, kelle seast kõik kooliealised käivad koolis,” ütles Raag.

Läti on rändekava alusel vastu võtnud kokku 69 varjupaigataotlejat, kellest viis said pagulasstaatuse ja 18-le anti täiendav kaitse.

Läti telekanal LTV teatas esmaspäeval, et Euroopa Liidu ümberpaigutamiskava alusel rahvusvahelise kaitse saanud 23 inimesest on Lätist lahkunud 21.

Läti paigutab Euroopa Liidu rändekava aluse riiki saabuvad inimesed esmalt Mucenieki pagulaskeskusesse, kus menetluse korras otsustakse, mis staatuse nad saavad.

Eesti viib menetluse läbi enne, kui inimene riiki saabub. Eestisse saabudes toimetatakse nad kohe edasi neile määratud elupaika.

Esimesed kvoodipõgenikud saabusid Eestisse aprillis, tänaseks on Eesti Euroopa rändekava alusel vastu võtnud 47 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
PaGood
7 aastat tagasi

mis te muretsete!! avame uuesti varsti, kui pagulasi juurde tuleb!

seakatk
7 aastat tagasi

Hea teada, kuhu tulevikus kolida kui nii edasi läheb! Ei tea, kas läti keel on raskete killast!

fed
7 aastat tagasi

Läti ajab õiget rida.Võtab vastu koksab vaikselt maha ja kaevab maa alla ja kõik rahul.

Konn
7 aastat tagasi

Kõik moslemid, toslemid ja osmanpaasad on meie juures külalised ja peavad meie riigis meie seaduseid ja tavasid järgima.

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Seekord siis tuleb uhkus maha suruda ja Lätlastelt õppida seda pagulaskriisiga toimetulekut!

kodanik
7 aastat tagasi

Kui palju nn.üliõpilaste sildi all neid Eestis elab? Ajakirjanduses on juttu olnud Euroakadeemiast, kus hüppeliselt tõusnud aafriklastest üliõpilaste arv.

Marko
7 aastat tagasi

Mesinikk on ka uus parm siin linnas…

kunn
7 aastat tagasi

Kui nii edasi läheb, siis mõne aasta pärast tuleb Haapsalus siltidele lisada araabiakeelsed nimetused.
Kübe peab veel viimast võtma, kuna õlu ja viin keelatakse šariaadi seaduse korras niikuinii ära.
Peate Ibra ja Poogiga end harjutama teejoomisega.

maali
7 aastat tagasi
Reply to  kunn

alkoholi võiks küll ära keelata,igasugust jama oleks kohe poole vähem 😛

Mnjah:)
7 aastat tagasi

Ajakirjandus võiks rääkida ka neist numbritest, et mitu ebasadusliku piiriületajat on kinni võetud/kinni võtmata ning palju on pagulaskskustest isikuid “kaotsi” läinud ehk miks Eesti piir ei pea ning miks ei suudeta pagulasi kontrollitud hoida seaduse kohaselt vastavates keskustes? Eesti riigi haldussuutmatus on juba “võimsates” mõõtmetes.

qw
7 aastat tagasi

ˇKahju