Taavi Rõivase Waterloo

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

rõivas

Taavi Rõivas. ARVO TARMULA

Peaminister Taavi Rõivas on seni presidendirallisse sekkunud vähe ja kui, siis pigem tõrksalt, kirjutab portaal Poliitikaguru.

Kaks tugevat ja rahva seas kõige suurema toetusega kandidaati aidanud kogu suve jooksul Reformierakonda rambivalguses hoida ning aidanud seega ka partei toetust tõsta. Eelmisel nädalal näidatud külma närvi läheb peaministril kindlasti ka edaspidi vaja, sest nüüd ei ole enam kuhugi taganeda. Mängulaud on pöördunud. Kui varem ei olnud Reformierakonnal presidendikohta niiväga vaja, siis nüüd on Siim Kallase presidendiks saamine muutunud Rõivase autoriteedi küsimuseks. Nii enda erakonna erinevate tiibade kui teiste erakondade jaoks.

Kuna ta on asunud Reformierakonna asutaja ja auesimehe toetajate ridadesse, ootavad nii Marina Kaljuranna kui ka Siim Kallase fännid just temalt mitte midagi vähemat kui võitu. Seda ka seetõttu, et tegelikult tunnevad mõlemad pooled, et Rõivas on neid justkui lollitanud (lubanud midagi, mida ta pole täitnud, või pidurdanud protsesse, mis on muutnud olukorra keerulisemaks), ning kui Kallas ei võida, tekib mõlemas leeris küsimus, et mille kuradi nimel sai kannatatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Mis peaministrisse puutub, siis mida rutem ta ajalukku kaob, seda parem kôigile. Ta vôiks enne seda ka Reformierakonna täiesti maatasa lôhkuda, see partei on minetanud absoluutselt kôik selle, milleks ta 20 aastat tagasi loodi.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Mari leelotab rahva nimel, sest ta enda isiksus on nii väike, et seda on vaja paatoslikult turgutada.

Marile
7 aastat tagasi

Ära endast nüüd nii heal arvamusel ka ole. Ei ole sa mingi rahvas, ikka vaid üks Mari. See on ikka sinu arvamus.

Mari
7 aastat tagasi

Röivas,nüüd tagasi sa juba astu,
sest köik rahvas on üksmeelselt
sinu vastu.Oma uus normaalsus ja
peenhäälestus sa kaasa vöta ja Merkeli juurde alatiseks tötta.

A.Ngela
7 aastat tagasi

Taavi läheb Lauraga.

Kaarel
7 aastat tagasi

Kui Rõivas peaks õhtul diskole minema, siis ilmselt jääb minemata, sest mees ei suuda otsustada, milline tüdruk kaasa võtta.