Toomas Vallimäe astus EKREsse

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

vallimäe

Toomas Vallimäe. Foto: Arvo Tarmula

Ridala volikogu liige, kunagine esimees Toomas Vallimäe astus mais Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmeks.

„EKRE põhimõtted langevad minu omadega kokku,” ütles Vallimäe. Vallimäe ütles, et jagab EKRE seisukohta, et haldusreformi elluviimine senisel moel ei ole õige, samuti erakonna pere- ja pagulaspoliitikat. „Suurriigid on pagulastega hädas, aga meil ütlevad juhtivad parteid, et kõik on hästi. Peaks ikkagi mõtlema, keda vastu võtta ja kuidas, sest on ohtlikke inimesi, aga ka neid, kes on päriselt hädas. Hädalisi peab aitama,” ütles Vallimäe.

Vallimäe on varem kuulunud erakonda Eesti Kristlikud Demokraadid (1998–2014). Vallimäe kuulus erakonda selle pankrotistumiseni ja ütles, et kristlik maailmavaade on talle omane ka praegu. Vallimäe on paarkümmend aastat juhtinud Samaaria Eesti Misjoni Haapsalu turvakodu.

EKRE Läänemaa piirkonna juhi Hardi Rehkalti sõnul kuulub EKRE piirkonnaorganisatsiooni paarsada liiget. Suvel lisandus kümmekond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
7 aastat tagasi

Mitte inimesed ei valinud reffe vaid e-valimiste sohiga on nad saanud vöimule.Minge valima jaoskondadesse,ainult nii saame neist lahti.Valijamehed,valige öige president.Valides Siim Kallase,ei muutu meil midagi on ju ta reffide looja,ristiisa.Aga et kristlane ja ekre,need on ju mündi eri pooled. Kuidas ta need nii erinevad vaated kokku viib,kunsttükk.Me vajame presidenti,kes meid liidab,mitte vastupidi.”Kui on must,siis näita ust” on ekre deviis.Igal ajal vöib üksköik kes hätta jääda ja nahavärvi järgi,kas vöib tulla vöi ei,on ikka väga äärmuslik.Köige öigem,parem president oleks meile Allar Jöks.Ta on tark,aus,söltumatu julge.Ta on kodus seadustes,tema on vöimeline looma meil öigusriigi, kus ka valitsus ei valeta,ei varasta,ei vassi.Tal on… Loe rohkem »

Kask
7 aastat tagasi
Reply to  Jaak

sellepeale võdame!

põllumees
7 aastat tagasi

See reformipesakond,kes võimul on ehtne kommunistide partei. Hirmutavad rahvast keskiga,aga on kõige jõhkramad kui nende järgi ei tantsi ,siis tõmba minema. Viimase aastaga on mitmes omavalitsuses ,valimata vahendeid kukutatud rahva poolt valitud vallavanemad ja omad pukki pandud. Varastatud riigi raha neil paistab jätkuvat. Vaadake mis toimub.Rõivase valitsemise ajal on riigi tagavara vähenenud kohutvalt.

Tont
7 aastat tagasi
Reply to  põllumees

Su jutt on jumala òige. Ainult sùùdi selles vàgivaldses vòimu ùlevòtmises on need,kes valimistel sellseid lollle valikuid tegid. Ja igaùht kahjuks meditsiin aidata ei suuda.

naine
7 aastat tagasi

olgu EKRE või kes iganes,ainult mitte reformierakond.Maaelu suretatakse välja,isad Soomes tööl,pered lagunevad,hinnatase on meie riigis juba kõrgem kui mitmes euroopa riigis,palgad,eriti väikelinnades olematud ja kõige tipuks seadused,mis lubavad suurärimeestel häbematult varastada kuna kõik jääb seaduse raamidesse.

to naine
7 aastat tagasi
Reply to  naine

Arvad et kui kesikud või ekrenaudid võimule saavad , siis läheb paremaks ? Jätkub täpselt sama , vaid hulka suuremas mahus ja siis on totsna pool eestit varsti soomes tööl ! Vaja on hoopis uusi jõude , mis pole läbi imbunud ei komparteist ega mandunud parteirakukestest

Kask
7 aastat tagasi

Elaku eesti keskerakond

miks mitte
7 aastat tagasi

Mulle aina enam tundub,et EKRE ongi see ainus õige lahendus Läänemaal.

IRWQ
7 aastat tagasi
Reply to  miks mitte

ekre on kindel tee jah – PÕHJA ja seda raudkindlalt

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  IRWQ

Ja milline poliitiline jõud meid siis normaalsemas suunas juhatab?

to 2. k
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

No sellist jõudu veel pole – aga ekre – see on ju kesikla puudelerakond : klopsiti kokku rahvaliidu jäänustest ja neist kel kesikla venelembus vastu karva käib – lugedes ekre majanduspoolt – andke andeks , aga suurimat totrust on raske kirja panna – kokku on korjatud populistlikud , aga juba maailmas läbiproovitud ja läbikukkunud ideed – kuidas see vanasõna oligi : tatk õpib teiste vigadest , l.ll ei enda omadestki !

v
7 aastat tagasi
Reply to  to 2. k

ja mis sa arvad et, see mis praegult toimub on vägev ja kuldne, ei ole läbiproovitud ? kui nii tark oled peaks sul juba ammu miljonid vöö vahel olema ja ilmselgelt siin sa siis ei kommenteeriks. samasugune oled nagu teised samalaadset maailmavaadet viljelevad persoonid,ja ega sa ainukeseks ei jää.teisuguseid on küll ja küll. Paraku liiga palju.Niiet kui oled nii hea majandusinimene nagu jutus mõista annad siis räägi siin ka välja oma idee!

to+2.+k
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

No sellist jõudu veel pole – aga ekre – see on ju kesikla puudelerakond : klopsiti kokku rahvaliidu jäänustest ja neist kel kesikla venelembus vastu karva käib – lugedes ekre majanduspoolt – andke andeks , aga suurimat totrust on raske kirja panna – kokku on korjatud populistlikud , aga juba maailmas läbiproovitud ja läbikukkunud ideed – kuidas see vanasõna oligi : tark õpib teiste vigadest , l.ll ei enda omadestki !

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  to+2.+k

Tänan sisuka analüüsi eest! Kui Sa leiad endas vaimujõudu ja püsivust see kommentaar veel 8 korda postitada, siis ka vanameister Goebbels kindlasti pilvepiiril naeratab ja tunneb Sinu üle uhkust!
“Üheksa korda öeldud vale on kümnendal korral tõde!” :))

tuulelipp
7 aastat tagasi

jääb tuulelipuks

jj
7 aastat tagasi

Sinna ta tõesti sobib, aga kas ta on ka kristlane, seda teab täpsemalt keegi kõrgem.

Pootsman
7 aastat tagasi

Paraku vajab Eesti täiesti uut erakonda mis ei oleks kellegi tasukerakond. Meenutagem keskerakonda. Täpselt sama hierarhia (lugege monarhia) on ka EKREs. Erakond ei saa olla taskuerakond. Jah Eesti vajab uut jõudu aga kas see on just EKRE?

IRWQ
7 aastat tagasi
Reply to  Pootsman

Ekre ongi ju sm. burešini poolt sünnitatud puudelerakond

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  IRWQ

Mida kallil laupäeva õhtul nii ohtra alkoholiga tähistate? :))

üleskutse Ridala valijamehele
7 aastat tagasi

Mart Helme on tõestanud, et ta ei ole võimu esindaja rahva ees, vaid rahva esindaja võimu ees.
Kutsume valijamehi üles usaldama oma südametunnistust ning toetama 24. septembril toimuval valimiskogul suursaadik Mart Helme kandidatuuri.

Eesti rahvas väärib meie rahvuslike huvide eest seisvat julget, aatelist, asjatundlikku ja kogenud presidenti!

vihavaenu armastavad inimesed
7 aastat tagasi

kes toetavad Helmet

teadja
7 aastat tagasi

Kurb,aga tôsi.

Ardi
7 aastat tagasi

Vihased on küll olnud nii sotsid kui ka reformikad

Tont
7 aastat tagasi

Väga õige otsus. Ja üldse on Ekre toetajaid palju rohkem kui liikmeid. Lihtsalt paljud,kelle tööandjad on mõnest teisest erakonnast,ei soovi seda avalikult öelda. Sest muidu võid leivast ilma jääda. See on meie nn. demokraatia.