Nõva rahvas kardab, et volikogu ikkagi ei võta nende häält kuulda

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

margus ollema

Margus Ollema (vasakul), kardab, et hoolimata küsitluse tulemusest otsustab volikogu liitumise Harjumaa kasuks. Foto: Kristjan Kosk

Täna Nõva koolis peetud rahvakoosolekul oli tunda hirmu, et Nõva volikogu ei arvesta liitumisläbirääkimiste jätkamise osas rahva arvamust.

Nõva korraldab tuleval nädalal küsitluse, milles küsitakse, kas kohalikud elanikud toetavad liitumist Lääne-Nigulaga või Harjumaale loodava Lääne-Harjumaa suurvallaga.

Nõva päästekomando päästja Margus Ollema kardab, et olenemata küsitluse tulemustest valib volikogu ikkagi Harjumaaga liitumise. Ollema ise pooldab liitumist aga Lääne-Nigulaga. Ta selgitas, Nõval on palju pensionäre, kellele pole selgitatud, et Harjumaal lähevad oluliselt kallimaks maamaks ja autokindlustus. Peale selle muretses Ollema arstiteenise kättesaadavuse üle. „Lääne-Nigulaga ühinemise puhul saavad inimesed käia arstil Haapsalus, kuid Harjumaaga liitumise korral peavad minema kaugele Tallinnasse,” ütles Ollema.

Muret, et Nõva valla elanike arvamust kuulda ei võeta, peegeldus teistegi sõnavõttudest.

Rahvakoosolekul osalenud pärisid, et miks küsitlust üldse tarvis on, kui enamuse sooviga volikogu arvestama ei pea. Selle peale teatas Nõva vallavolikogu esimees Peeter Kallas, et volikogu  liikmed Virve Tauts, Marjana Hiie, Ülle Kübersepp ja tema annavad sõna, et kuulavad rahva häält ja hääletavad volikogu istungil just nii nagu soovib rahva enamus. Volikogu istung, kus otsustakse kumma seltskonnaga Nõva ühinemisläbirääkimisi jätkab, peetakse 30. septembril. Nõva volikogu on seitsme liikmeline.

Lääne maavanem Neeme Suur rõhutas, et volikogu liikmeil on moraalne kohustus rahva häält kuulda võtta. „Selle küsitlusega on teil võimalik oma hääl volikogule kuuldavaks teha,” ütles Suur.

Rannaküla elanik Inge Teslikova ütles Lääne Elule, et tema soovib liitumist Harjumaaga. „Peaasi, et vee hind langeks,” põhjendas Teslikova. Praegu maksab ta oma sõnul kuupmeetri eest üle 5 euro. Ühistranspordi muutused Teslikovat ei häiri, sest tema liikleb autoga. 

Loe ka: Nõva lükkab haldusreformi otsuse rahva õlgadele

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
7 aastat tagasi

jah vaevalt vallavanem loobub liitumis preemiast, see ju 12000 tuhhi ikka ja kohtukulud peale tulemas.

Lillu
7 aastat tagasi
Reply to  kohalik

see on ikka 1300 x 12 = 15600 € miinus maksud

kohalik
7 aastat tagasi

OO, kui palju ühinemise pooldajaid nii lääne, kui ida poole, aga on ka veel kolmas varjant, mitte ühineda. Avaldus Riigikohtule ja kui sealt otsus pole rahuldav, avaldus Euroopa kohtule, nii, et ühinemisega meil aega küll, edu teile.

S.R.
7 aastat tagasi
Reply to  kohalik

No ma tahaks ka teada millisesse kasti ma küsitluslehel risti tõmban kui ei soovi liitumist ei Harjumaa poole ega ka Lääne-Nigulaga?

Kask
7 aastat tagasi

vesi on jambs õlut ja palju õlut on vaja kui saks tasuta õlut olegs heaküll poes võigs rohkem ramatusse saada kirjudada

läänenigula`lane
7 aastat tagasi

Inge Teslikova´le. Meie maksame vee eest nii :külm vesi _1.08€ m3 ja kan.1.54€ m3. , seega 2.62€ ühe kuupmeetri eest! Ei tea , kust küll teie vesi tuleb , et nii kallis on , vist läbi kuldtorude ?! Või ajad niisama meile prügi silma ?

Mina
7 aastat tagasi

Kallis vesi tuleb sellest, et tarbijaid on vähe. Haapsalu Veevärgis on hinnad ühtlustatud ning vahe maksavad tegelikult Haapsalu elanikud kinni, muidu oleksid valdades ka kallimad hinnad, eriti Vormsis.

Ohjad!
7 aastat tagasi

Rahu!Nõva rahvas teeb kindlasti parima otsuse,hoiame pöialt.

Lii
7 aastat tagasi

Miks Keila valla esindajatest ei tulnud keegi koosolekule? Kas juba see näitab suhtumist nõvakatesse, et meid on vaja ainult sinna 11 000 sisse? Tegelt pole meist sooja ega külma?

küsin
7 aastat tagasi
Reply to  Lii

kahjuks mind koosolekul polnud, kas Lääne-Nigulast oli või oli ainult maavanem?

Lii
7 aastat tagasi
Reply to  küsin

Oli maavanem Neeme Suur, Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ja vallavolikogu aseesimees Andres Liiv.

Juss
7 aastat tagasi

Tahtmine on taevariik,saamisega asi hull.Ai-vai,rahvas,kipute sinna 11 tuhandelisse karja,olete haiged vöi?Isegi loll saab aru,et suuremas karjas on lobi lahjem.Jäätegi endistele ääremaakateks ja vööra valla santideks,keegi teist ei hooli.Ja mis selle uue valla nimeks ka saab.Teile kindlasti on see Rummu Vangla Tagatuba.Öövastav on aeg-ajalt lugeda,kuidas käib demokraatia növa moodi.Vallavanema valimine.Üht valijat (ütleme viisakalt) kallutati uut risti tegema,et vöidaks volikogule meelepärane isik,kellest oli sahinaid,et tal just köik poliitkorrektne pole.Öige?Ja kas selle uue risti tömbaja oli mingi algkooli haridusega vanake,kes risti öigesse ruutu teha ei osanud. Häbi.Ja kas mitte see vallavanem ei oota oktoobris kriminaalsüüdistuses? kohut?Kas ka reformikad teil vöimul?Siis teevad nagu nende… Loe rohkem »

Rein+Ojala
7 aastat tagasi

kui EESTI piir käib vastu HIINA müüri, siis mina tahaks, et NÕVA piir käib vastu toompea müüri.

taadu
7 aastat tagasi
Reply to  Rein+Ojala

ei keela sul keegi Toompeale minna

Kask
7 aastat tagasi

tallin on väga hea linn pole vaja viriseda sate ka tunta suurlina võlu eksole

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Kask

Tallinn on väga hea linn! Pole vaja viriseda, saate ka tunda suurlinna võlu!

Kask
7 aastat tagasi
Reply to  juss

ma oskan ise ka kirjudada!

Magu
7 aastat tagasi

Ühinemispreemia on 100 euri inimese pealt. Mis 50 000 siin mõni unistab?

margus+ollema
7 aastat tagasi
Reply to  Magu

Juhul kui Harju poole saab Nõva otsa rahva ühinemisega kokku 11 1000 või oli see 11 200 hinge siis saab iga liitunud vald lisaks preemiat 50 000 euri, muidugi on saa väga suur summa AGA KAS SELLISE SUMMA EEST TASUB NÕVA INIMESI MAHA MÜÜA???