Keskerakond seadis presidendikandidaadina üles Mailis Repsi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Mailis Reps (arvo tarmula) (8)

Mailis Reps. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson esitas täna hommikul Vabariigi valimiskomisjonile 27 Keskerakonna fraktsiooni liikme allkirjaga esildise, millega seati presidendivalimistel esimeses Riigikogu voorus esimese ametliku kandidaadina üles Mailis Reps, teatas Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja Jaan Männik.

„Mailis Repsi viimaste nädalate töö, mille raames ta on külastanud enam kui 150 omavalitsust ning kohtunud üle 200 omavalitsusjuhiga, annab alust arvata, et tegemist on kandidaadiga, kes on kõige paremini kursis Eestimaa ja siin elavate inimeste oludega. Oleme kindlad, et Mailis Reps on tugevaim kandidaat ning seda näitab ka meie tänane otsus ta ühiselt presidendikandidaadina üles seada,” rääkis Kadri Simson.

Simsoni sõnul peab tulevane Eesti president tegelema ennekõike sisepoliitiliste küsimustega ning seda on Reps lubanud ka teha.

„Mailis Reps on esimene kandidaat, kellel on allkirjad koos ning need ka valimiskomisjonile esitatud. Kutsun kõiki rahvasaadikuid presidendivalimiste esimeses voorus just Mailist toetama, sest vaid nii on meil võimalik parlamendis president ära valida,” lõpetas Kadri Simson.

Täna kell 9 algas valimiskomisjonis kandidaatide registreerimiseks esitamine presidendivalimisteks riigikogu esimeses voorus. Kandidaate saab esitada laupäeva, 27. augusti kella 18-ni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Priidu
7 aastat tagasi

Tore! Kuna valida on kahe naise vahel,siis ehk eelistakski teda.Kuuks ajaks jätkub seda teemat veel arutamiseks, seni võib aja rahulikult maha võtta.Isegi kui valijamehed Kaljuvee pinale sõeluvad,on ok.