Rõivas: sellist Eestit me tahtsimegi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taavi Rõivas Haapsalu Uksetehases 210

Taavi Rõivas Haapsalus. Arvo Tarmula foto

Peaminister Taavi Rõivas ütles oma kõnes 20. augusti klubi ja riigikogu liikmetele, et just sellist Eestit me tahtsimegi, olgugi et riiki saab veelgi paremaks muuta.

Loodan, et nõustute minuga öeldes –  just sellist Eestit me tahtsimegi ja koos teeme oma Eesti veel paremaks, ütles Rõivas.

"Üks inimpõlv on möödas augustiõhtust 1991. aastal, kui teie vastu võetud otsus Eesti iseseisvusest taastas meie oma riigi maakaardil," ütles Rõivas laupäeval riigikogus. "Aitäh teile, 20. augusti klubi liikmed, otsustusjulguse eest. Teie rajatud vundamendile on hea Eesti tulevikku ehitada."

Rõivas märkis, et on tänulik kõigile inimestele, kes on tänaseks täpselt veerand sajandit iseseisva Eesti ühiskonda panustanud.

"See ei saa olla juhus, et 2016. aasta kevadel on oma eluga Eestis tervikuna rahul 81 protsenti inimesi. Eesti inimesed on veendunud, et otsus rajada meie riik liberaalse demokraatia väärtustele ja vabale turumajandusele oli ja on õige otsus," ütles Rõivas.

"Ma tundsin eestlasena südamest uhkust, kui lugesin eile ajalehest nii mõnelegi teist isiklikult tuttava, Taani kunagise välisministri ja Eesti sõbra Uffe Ellemann-Jenseni sõnu: "See, mida Eesti on taasiseseisvuse ajaga rahvusvahelises kogukonnas saavutanud, on lihtsalt uskumatu". Mul on olnud au Uffe Ellemann-Jenseniga vestelda nii 25 aasta tagusest ajast kui ka tänasest päevast ning ma tean, et tema ajakirjanikule öeldud sõnad tulid otse südamest," lausus Rõivas.

Peaminister meenutas, et 25 aastat tagasi kuuenda klassi poisina Pärnumaal Varemurru laagris jälgis ta murrangulisi hetki ootusäreval pilgul teleri ees.

"Olin toona just täpselt nii vana, et otsuse ajaloolisust hoomata ja täpselt nii noor, et öelda – teie muutsite kogu minu põlvkonna elu, andes meile võimaluse elada vabas Eestis. Olin teile siis koolipoisina ja olen täna peaministrina südamest tänulik," ütles Rõivas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mmm
7 aastat tagasi

“See ei saa olla juhus, et 2016. aasta kevadel on oma eluga Eestis tervikuna rahul 81 protsenti inimesi. Nuh kuulge käige ikka oma mäe otsas allpool kah või tallinnas väljadpool siis pigem on see % mitte 81 vaid 19

EV
7 aastat tagasi

20.08.1991 otsus võeti vastu ikka rahva poolt. Ilma rahva toetuseta s.h. ilma kodanike komiteega liitunud venelaste toetuseta ei oleks sellist otsust langetatud. Rahva ootusi arvestades ei saanudki teisti otsustada. 87-91 olid adrenaliinirikkad ja meeldejäävad aastad.

Ruudi
7 aastat tagasi

Kahjuks ei saa veel ikka mõned aru ,et presidendi vahetus muutust ei too. Tal ei ole selleks mingit võimu lp. targutajad.

Kati
7 aastat tagasi

Sellist elu kui praegu me kindlasti
kohe ei tahtnud.Ja see 81%rahulovaid on riigikogu järgi
vöetud.Kuidas oli tv3 küsitluses
teised andmed.Kogu vöimu on valitsus oma reformierakonda tömmanud,tegutsevad karistamatult.
Presidendi töde ja öigus ärmatamisel,meid peetakse lollideks
ja kadedateks,et me seda heaks ei
kiida.Ja siis oleme rahul?Kannatame
viimast,kohe tuleb uus president,
elu läheb paremaks,sest halvemaks
enam minna ei saa.

sorts
7 aastat tagasi

ca 50 aastat tagasi kõlas anekdoot: parteikoosolekul kiidab ettekandja-parteiboss :” meie elame järjest paremini!”
hääl saalist: ” aga millal meie paremini elama hakkame?”

mitte s-ttagi pole muutunud,kuulates parteigenossesid…

.........
7 aastat tagasi

Piisab juba loo pealkirjast, lugeda polegi mõtet! Iga koer kergitab ju oma saba ise! Mis nüüd toimub? Inimeste lahkumine, tööpuudus, varastamine ja tipuks on pagulased, keda hoitakse, nunnutatakse ja muudkui juurde võetakse! Turvatunne hääbub iga päevaga enam! Ja sellist Eestit tahtsime????????!

!!
7 aastat tagasi
Reply to  .........

Mina näiteks ei tahtnud sellist Eestit, kus sinusugused vingujad elavad. Seega tõmba minema mu Eestist.

Rõivasele
7 aastat tagasi

keda sa Meie all mõtled ?

fk
7 aastat tagasi

riigi hävitaja

IRWQ
7 aastat tagasi

No sellist eestit ei tahtnud küll suur osa eestist – punarotid kindlasti !

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  IRWQ

Ôigus. Aga mulle hakkab muret tegema see, et neid punarotte on Eestis järjest rohkem. Neil kah uus pôlvkond peale tulnud.

ja
7 aastat tagasi

….mille hävingusse sa Rõivas oled kõvasti panustanud.