Turismiarendajad tõid Läänemaale välismaa ajakirjanikke

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Muhu väina  regatt Haapsalus (arvo tarmula) (54)

Reiside üks eesmärk on tutvustada Eesti jahisadamaid. Foto Arvo Tarmula

EAS koos Lääne-Eesti Turismi ja Läänemaa Turismiga on sel suvel toonud Läänemaale mereajakirjanikke Soomest, Rootsist ja Saksamaalt.

3.-4. augustil olid siin 12 Soome ja 8.-12. augustini viis Saksa mereteemadest huvitatud ajakirjanikku. Tänasest 19. augustini kestab kolme Rootsi mereajakirjaniku Eesti-reis. Haapsalus on nad homme. Kõigi kolme reisi marsruut on sarnane ja tutvustanud Tallinna, Lohusalu, Dirhami, Haapsalu ja Pärnu sadamaid ja sihtkohtasid.

„Reisid on Eesti kui mereriigi tutvustamiseks. Tutvustatakse siinseid mereturismivõimalusi, väikesadamate taristut ja puhkamisvõimalusi. Samuti kohtutakse sadamapidajatega ja turismiinimestega ning Saksa pressigrupp külastas erandina ka Marinepooli Haapsalu tehast,” vahendas Lääne-Eesti Turismi juhataja Kaja Karlson.

24.-30. augustini külastamab Eestit Michael Walther, kes on saksa üks tuntumaid profipurjetajaid ja purjetamise blogijaid. Tema reis kulgeb marsruudil Tallinn-Lohusalu-Dirhami-Kärdla-Haapsalu-Tallinn.

Karlsoni sõnul on külaliste senised muljed olnud positiivsed. „Eesti sadamate taset peetakse väga heaks ning siinseid kuurortlinnasid ja saari meeldivateks peatuspaikadeks. Lääne-Eesti jaoks tervikuna on mereturismivõimaluste tutvustamine ülimalt oluline, kuna arvestades Läänemere-äärsete riikide purjetamislembust ja meie sadamate head taset, võiks siia jõuda senisest tunduvalt enam purjetajaid, kelle jaoks Lääne-Eesti piirkond on väga atraktiivne. Omaltpoolt peame tegema aga tööd, et siinseid võimalusi välisturgudel rohkem tutvustada ja julgustama inimesi meritsi siia tulema,” selgitas ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuskilt
6 aastat tagasi

olen kuulnud ,et meie sadamate tasud on suhteliselt kõrged,eriti Tallinnas.Paar turisti saksamaalt rääkisid,et peab olema ikka hea põhjus,et oma jahiga Tallinna mõneks ajaks jääda,kallis olevat.