Noorsportlased võitsid Rendsburgist hulga medaleid

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kergejõustik rendsburg

Haapsalu kergejõustiklased võitsid Rendsburgist 50 medalit. Foto: erakogu

Läänemaa noorsportlased osalesid möödunud nädalal Haapsalu sõpruslinnas Rendsburgis peetud noortemängudel ja tõid sealt kuhjaga medaleid.

Oodatult said kõige suurema medalisaagi kergejõustiklased, kes võitsid ainuüksi 24 kuldmedalit. Teist värvi medaleid lisandus 26.

Neli kuldset autasu sai kolm sportlast. Anna-Maria Vjazemski võitis kõrgushüppe (tulemus 1.45), 100 meetri (13,8) ja 300 meetri jooksu (45,5) ning 100 meetri tõkkejooksu (16,5). Kaugushüppes sai Vjazemski hõbeda ja kuulitõukes pronksi. Reneli Saumets võitis kaugushüppe (4.83), kolmikhüppe (9.80), kuulitõuke (10.20) ja 800 m jooksu (2.48). 1500 meetri jooksu lõpetas ta hõbedaga.

Nelja kullaga naasis Saksamaalt ka nooruke Hanna-Liisa Salf, kes võitis 1500 m (5.36), kõrgushüppe (1.57), odaviske (25.83) ja kolmikhüppe (9.24). Peale selle sai Salf ka 80 m tõkkejooksus ja 800 m jooksus hõbeda ning kaugushüppes ja kettaheites pronksi.

Kolme kullaga lõpetas võistluse Rauno Tapner, kes oli parim kõrgushüppes (1.65), kolmikhüppes (11.17) ja odaviskes (37.70). Kolm kuldset autasu kogus ka Eliis-Maria Koit: võitis 80 m tõkkejooksu (14,02), kaugushüppe (4.82) ja kuulitõuke (9.47). Mitut värvi medaleid võitsid veel Kevin Sakson, Marleen Võsa, Marie Põlluaed, Karmen Räli, Sebastian Juhan Liiva ja Keity-Liina Kallas.

Sobivad mitmevõistlejaiks

Kergejõustikutreener Kaja Ladva nentis, et võistluse programm oli tihe. „Mõni sportlane osales lausa kaheksal üksikalal,” ütles Ladva, kelle hinnangul näitasid kõrged kohad meie noorte head potentsiaali just mitmevõistlejana.

Hulganisti võitsid medaleid ka lauatennisistid. Võistkondlikus paarismängu finaalis said Katrina Talving ja Trinity Õismets 3:2 jagu sakslannadest Jördis Harderist ja Dana Teggatzist. Poisid Kaaro Saatmäe ja Allex Rummel pidid tunnistama finaalis aga sakslaste Nils Thieseni ja Max Brusbergi 0:3 paremust. Üksikmängus leppis Talving hõbedaga ja Saatmäe pronksiga.

Rahvusvahelises paarismängus, kus paarid määrati üksikmängu tulemuste põhjal printsiibiga, et nõrgim mängija saab paariliseks tugevaima, võitis Kristjan-Sander Peterson esikoha koos sakslase Nils Thieseniga. Õismets mängis koos sakslase Max Brusbergiga ja sai kolmanda koha.

Lauatennisetreeneri Heikki Soola hinnangul tegid kõik oma tulemuse, kuid positiivselt üllatas Peterson. „Ta võttis asja tõsiselt ja näitas kaunist mängu,” ütles Sool. Eriti meeldis Soolale tõsiasi, et noormees sai medalivõidust indu juurde ja lubanud sügisest keskenduda tõsisemalt treeninguile.

Ujujaile kuus medalit

Medaliõnn naeratas noorsportlastele ka ujumises. Suurima medalisaagiga naasis koju Sten Raak, kes püstitas 200 meetri kompleksujumises isikliku rekordi 2.48,95 ja sai hõbeda. Raak jätkas võistlemist 100, 200 ja 400 meetri vabaltujumises. 100 meetris jäi Raak medalita, 200 ja 400 meetri vabaltujumises tuli aga hõbe. Ujumise ajad olid vastavalt 2.38,36 ja 6.01,42.

Nooremas vanuseklassis võitis Eric Mathias Hein 200 meetri kompleksujumises kuldmedali ajaga 3.10,47. Ülejäänud kolmel alal tuli Heinal leppida neljanda kohaga. Tanel Liivo sai 50 ja 100 meetri rinnuliujumises kaks hõbedat. Ajad olid vastavalt 38,30 ja 1.31,20.

Ainsana võistkondlikest aladest esindasid Haapsalut Rendsburgis Läänemaa jalgpalliklubi kasvandikud. Ehkki turniiril ühtegi kohtumist ei kaotatud, maksis kuldmedali väravate vahe, mis oli Prantsusmaa linna Vierzoni kasuks. Vierzoniga mängis Haapsalu kaks korda viiki, kõik teised vastased võideti. Jalgpallitreener Mart Pulst märkis, et prantslasted domineerisid igat mängu. „Neil oli parem füüsiline ettevalmistus ja väljakunägemine,” selgitas Pulst.

Peale sportlaste oli Rendsburgis kaasas ka T-Stuudio tantsutrupp, mille tantsijad osalesid töötubades ja esitasid noortemängude lõputseremoonial uhke ühistantsu koos kõigi osalenud linnade tantsutruppidega.

Rendsburgi noortemängudele olid peale Haapsalu kutsutud osalema sõpruslinnad ka Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hollandist, Taanist, Poolast ja Rootsist. Noortemängudel osales üle 600 noorsportlase.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments