Lihula sai esimese tööriistalaenutuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hneri Bekmann. Foto. Urmas Lauri

Greencube 085 Henri Greencube Bekmann
Hneri Bekmann. Foto: Urmas Lauri

Kõmsil kuubikmaju tootva ettevõtte Greencube omanik Henri Bekmann avas Lihulas tööriistalaenutuse, kust saab kümmekonna euro eest päevaks rentida akutrelli, ketassae vms.

„Inimestega vesteldes tuli välja, et Lihulas ei ole säärast kohta, aga hädasti oleks vaja,” ütles Bekmann. Mõeldud, tehtud. Ideest kodulehe ja hädapäraste riistadeni kulus nädal ja läinud teisipäevast on laenutus avatud. Ühtegi tööriista pole Bekmann küll veel välja rentinud, aga helistatud ja küsitud on põrandalihvijat, mida Bekmannil veel ei ole. „Ega see päris nii ole, et täna alustad ja homme on järjekord ukse taga,” ütles Bekmann. Turunduse poolelt pole ta oma sõnul esialgu gaasi põhja vajutanud. „Sihtmärk on järgmine suvi. Selleks ajaks võiks kinnistuda teadmine: lähen maale, tööriistad võtan Lihula tööriistarendist,” ütles Bekmann.

Rendiettevõttel esialgu oma ruume pole. „Facebookis ja kodulehel on info. Inimene näiteks helistab, lepime kokku, kuhu tulla, saame kokku,” ütles Bekmann. Et kallid tööriistad kaduma ei läheks, tuleb nende eest maksta 50–100 eurot tagatisraha. Et aga Greencube kavatseb lähiajal laieneda Lihulasse, saab tööriistu edaspidi rentida ka Greencube`i uutest tootmisruumidest Lihulas KEKi mäel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
7 aastat tagasi

lähen maale, tööriistad võtan Lihula tööriistarendist. Samas sooviks siis riista pühapäeval tagastada, mida ilmselt ei saa…. Aga ikkagi, tubli et midagi toimub.

Viljo
7 aastat tagasi

100 eur tagatisraha….irwwwwwwwwwwwwwwwwww
selle raha eest ostan mis vaja poest…EHITUSKESKUS täitsa Lihulas olemas…
CRAMOS ilma tagatisrahadeta siiamaani hakkama saanud ka mitmetuhandeliste seadmete puhul…

Kübe
7 aastat tagasi

Et siis tegelikult ikka ei saanud?