Prantsuse pantvangikriisis hukkus preester

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Prantsusmaa põhjaosas Roueni eeslinna kirikus, kus nugadega relvastatud mehed võtsid inimesi pantvangi, sai surma preester, teatas politseiallikas täna.

Prantsuse siseministeeriumi teatel on kaks Saint-Etienne-du-Rouvray kiriku pantvangivõtjat “neutraliseeritud”. Pantvangikriisis hukkus vaimulik, üks pantvang “vaagub elu ja surma vahel”, lisas ministeerium. Sündmuspaigal viibivad kiirabiautod, julgeolekujõud on kiriku sisse piiranud.

Pantvangidraama motiivid ei ole veel selged, kuid Pariisi prokuratuuri teatel on juhtum antud uurida terrorismitõrjekohtunikele.

Rouenist pärit president François Hollande ja siseminister Bernard Cazeneuve on teel sündmuskohale, teatasid presidendi kantselei ja siseministeerium.

Prantsuse võimude teatel vahistati Pariisis 24-aastane Alžeeria IT-tudeng Sid Ahmed Ghlam, keda kahtlustatakse oma autost surnult leitud naise mahalaskmises ning kirikurünnaku kavandamises. Prokuratuuri teatel leiti vahistatu kodust Al-Qaedat ja Islamiriiki puudutavaid dokumente, väidetavalt oli tudeng seoses kirikurünnakuga ühenduses Süürias viibiva arvatava pühasõdalasega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
7 aastat tagasi

Eestis vòivad nad kasvòi 10 preestrit hukata- siin on moslemid alati teretulnud. Meie poliitikud ei òpi teiste vigadest. Kahjuks.

Viljo
7 aastat tagasi

see oli Jumala tahe…

no
7 aastat tagasi

mis küssa, sai ju taeva , kuhu terve aeg tahtnud on

Viljo
7 aastat tagasi

see ju LE…kus ilmusid Pagulat ülistavad eeposed lausa…

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

No küll on ikka ilus roima poliitkorrektselt-pugejalikult nimetada preestri hukkumiseks. Mis siis et tegelikult veristasid moslemid preestrit nagu siga, kõri läbilõikamise teel. No ei tohiks meie meedia nii tolerantne olla….