Valitsus kiitis heaks Eesti ja India kohtulikult karistatud isikute üleandmise kokkuleppe

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Marina_Kaljurand_2011

Marina Kaljurand. Foto: Arhiiv

 Valitsus kiitis täna heaks Eesti ja India kohtulikult karistatud isikute üleandmise kokkuleppe, mis võimaldab kohtulikult karistatud isikutel karistust kanda kodumaal.

Välisminister Marina Kaljuranna sõnul saab kokkulepet rakendada vaid siis, kui üleandmisega on nõustunud karistatud isik, üleandev riik ja vastuvõttev riik. "Samuti peab karistatud isiku suhtes olema jõustunud kohtuotsus," ütles Kaljurand.

Kokkuleppe kohaselt peavad kinnipeetavad pärast üleandmist jätkama karistuse kandmist kodumaal, küll aga on Eestil õigus anda armu, amnestiat või kergendada karistust kooskõlas meie põhiseadusega.

Välisminister avaldas lootust, et ka India lõpetab võimalikult kiiresti riigisisese menetluse kokkuleppe heakskiitmiseks ning seejärel saab selle esimesel võimalusel allkirjastada.

Kaljurand tõstatas kokkuleppe küsimuse ka tänahommikuses telefonivestluses India välisministri Sushma Swaraj'iga, kes lubas aidata igati kaasa sellele, et et kokkuleppe saaks võimalikult kiiresti allkirjastada ja jõustada.

Indias on vangis 14 piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio Eesti kodanikust meeskonnaliiget.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments