Surfilaager toob Roostale võistlema Getter Jaani ja Priit Piusi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Surfilaager (10) Merilin Kaustel-Lehemets (1280x853)

Surfilaager toob Roosta ranna surfareid täis. Foto: Merilin Kaustel Lehemets.

Tänasest pühapäevani Roostal peetav surfilaager toob randa omavahel mõõtu võtma lauljad Getter Jaani ja Teele Viira ning näitlejad Mart Müürisepa ja Priit Piusi.

Peale nende astuvad võistlustulle ka noor lauljatar Carine Jessica Kostla ja blogija Iti-Pätrik Järve. Igal võistlejal on eratreener, kellega on surfamist harjutud terve juunikuu. Kuus tuntud inimest võistlevad surfilaagris laupäeval kell 14. Surfilaagri peakorraldaja Helen Unt selgitas, et neile valmistatakse ette rada, mille nad peavad kiiruse ja täpsuse peale läbima. „Seda on kindlasti põnev ja vaatemänguline jälgida,” arvas Unt.

Peakorraldaja rääkis, et suure tõenäosusega lubab surfilaagri ajaks ilusat ilma, mis meelitab laagrisse tuhandeid inimesi. „Mullu oli kehv ilm ja kohapeale tuli umbes 2000 külastajat. Tänavu loodame vähemalt 3000,” ütles Unt. Ta lisas, et varasemate aastatega on laagriplaneeringut muudetud. „Rohkem on ruumi rannas ja ka metsa all,” ütles ta. Surfilaagris osalejate rekord pärineb 2011. aastast, mil käis laagris üle 4000 inimese.

Ehkki sellesarnaseid surfilaagreid korraldatakse Eestis veelgi, pole Undi sõnul ükski neist nii mastaapne kui Roosta oma. „Teised on pigem klubide enda laagrid, kuid meie oma võib pidada kogu surfirahva festivaliks, kuhu on oodatud kõik,” ütles peakorraldaja.

Hea koht surfamiseks

Peakorraldaja sõnul on Roosta ideaalne paik surfilaagri pidamiseks. „Roosta on küllalt lähedal nii Tallinnale kui ka Pärnule, kust enamik surfareid Roostale tuleb,” ütles Unt.

Roostal mahub ööbima nii telkides kui ka majakestes. Suurem osa laagrilisi on eestlased. Naaberriikidest sõidetakse Roostale vähe. Unt lisas, et laagris on kohapeal vähemalt kuus surfiklubi, kes pakuvad kõigile huvilistele rannas tasuta teooriakoolitusi. Vees harjutamiseks tuleb aga rentida varustus, mille laenutuse tunnihind jääb paarikümne euro kanti.

Laagris saab õppida lohesurfi, lainesurfi, aerusurfi ja purjelauasõitu. Unt selgitas, et kõige populaarsem on aerusurf. „See on lihtne ega nõua suurt füüsilist pingutust,” ütles ta. Aerusurfi saab harrastada aga ainult tuulevaikse ilmaga. Kõigi teiste surfiliikide tarvis on tarvis tugevamat tuult.

Unt ütles, et aerusurf on ala, mida saab harrastada ka koos lemmikloomaga. Laagrikavas on aerusurf koeraga, kus saab lemmikloom joosta aerutaja kõrval rannajoonel või samuti koos peremehega surfilaual. Unt toonitas, et koer peab olema ikkagi hästi kasvatatud ega tohi teistele koertele või laagrilistele ohtu kujutada.

Hommik algab joogaga

Igal õhtul kostitatakse laagrilisi rikkaliku meelelahutusprogrammiga. Esimesel õhtul esineb Tallinna ansambel Levski. Teisel õhtul astub südaöö paiku lavale ansambel Traffic.
Laupäeval jääb päeva lõpetama Andres Kõpperi bänd Nöep.

Et hommikuti uuele päevale reipalt vastu minna, on igal hommikul joogatund. Ka see on ühitatud laagri temaatikaga. Nimelt tehakse joogat vees aurulaua peal, kus tuleb igat joogapoosi sisse võttes erilise tähelepanuga hoida tasakaalu. Vastasel juhul lõpeb see märjaks saamisega. Unt ütles, et joogatund on tasuta, kuid kui endal aerulauda pole, saab selle sümboolse tasu eest rentida.

Surfilaager on Roostal juba 18. korda.

 

Roosta surfilaagri piletihinnad

Päevapilet 25 eurot

Lapsepass (vanus 7–13 a) 6 eurot

Noortepass (vanus 14–17 a) 25 eurot

Festivalipass 35 eurot

Perepass (kaks täiskasvanut + 2 last/noort) 79 eurot

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments