Ilmateenistus ennustab nädalavahetuseks vihmahooge

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilmakaart 2016-07-07 10.18.06

Kaart: Riigi Ilmateenistus

Nädalavahetusel on oodata kohatisi vihmahooge, päevased temperatuurid jäävad 18 ja 23 kraadi vahele. Homme puhub tugev tuul, mis nädalavahetuseks rahuneb.

Reedel (8. juulil) eemaldub madalrõhkkond Valge mere poole, kuid Eesti jääb ikka selle edelaserva. Öösel sajab enamasti Põhja- ja Ida-Eestis hoovihma. Päeval on kohatiste sajuhoogude võimalus Kirde-Eestis ning ka Eesti edela- ja lõunaservas. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, puhanguid on rannikul kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9..15, päeval 18..22°C.

Laupäeval (9. juulil) madalrõhkkond nõrgeneb, kuid selle äärmise edelaserva mõjul on Eesti kohal õhumass endiselt ebapüsiv. Öö on enamasti sajuta, kuid päeval arenevatest rünksajupilvedest on sajuhoogude ja äikese võimalus taas suurem. Lääne- ja loodetuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 9..12, rannikul kuni 15, päeval 19..22°C.

Pühapäeval (10. juulil) liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Öö on sajuta, päeval arenevatest rünksajupilvedest tuleb kohati hoog vihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9..12, rannikul kuni 15, päeval 19..23°C.

Esmaspäeva (11. juuli) öö on enamasti sajuta. Kuid kõrgrõhuhari eemaldub Skandinaaviasse jõudva madalrõhkkonna survel. Hommikul läheneb merelt juba madalrõhulohk ning saartel hakkab vihma sadama. Päevaks laieneb sadu üle Mandri-Eesti (saju tõenäosus 75-90%). Õhtul saartest alates pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Tuul puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 9..13, päeval 17..21, Ida-Eestis kuni 23°C.

Teisipäeva (12. juuli) ööks madalrõhulohk eemaldub ja saju võimalus on väiksem. Kuid Skandinaaviat katab ikka madalrõhkkond, selle kaguserva mõjul on meil päeval rünksajupilvede arenguks tingimused soodsad ja hoovihma võimalus taas suurem (tõenäosus 50-75%). Edelatuul võib võrdlemisi tugev olla. Lisandub soojemat õhku ja temperatuur on öösel 10..15, päeval 19..24°C.

Kolmapäeva (13. juuli) öösel on saju võimalus väiksem. Hommikuks aga läheneb juba uus madalrõhulohk ja tõenäoliselt kandub sajupilvi ka meile. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 17..21°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments