Peaminister Ratas India peaminister Narendra Modile: laevakaitsjate juhtum vajab kiiret lahendust

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Jüri Ratas (arvo tarmula) (9)

 

Jüri Ratas. Foto Arvo Tarmula

 

Peaminister Jüri Ratas ja India peaminister Narendra Modi arutasid tänases telefonikõnes Indias kinnipeetud Eesti laevakaitsjate küsimust, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

 

Peaminister Ratas väljendas India kolleegile kahetsust, et 14 Eesti laevakaitsja osas ei ole Tamil Nadu Kõrgem Kohus kaheksa kuu jooksul kohtuistungite lõppemist veel otsust teinud. „Austame India kohtusüsteemi sõltumatust ja ei sekku kohtumenetlusse, aga kohtuotsuse saamine mõistliku aja jooksul on õiglase kohtupidamise üks põhimõtetest. Eriti olukorras, kus välismaalased, antud juhul eestlased, on kodust kaugel ja nad ootavad otsust vanglas", sõnas peaminister.

 

„Nii laevakaitsjad kui ka nende lähedased ootavad kohtuotsust juba alates eelmise aasta novembrist. Valitsus ja välisministeerium töötavad selle nimel, et kokku pea neli aastat kestnud protsess lõpptulemuseni jõuaks", lisas Ratas.

 

Ratase sõnul heidab laevakaitsjate kaasus varju India ja Eesti headele suhetele ning selle lahendamine tuleks riikidevahelisele läbisaamisele kasuks. „Loodan väga, et Eesti ja India valitsuse koostöö aitab leida laevakaitsjate kohtuprotsessile lahenduse ja meie mehed jõuavad koju“, ütles peaminister.

 

Lisaks laevakaitsjate küsimusele arutasid peaministrid Eesti Euroopa Liidu eesistumise võtmeteemasid, eelkõige digitaalse Euroopaga seoduvat. Peaminister Ratas väljendas ka lootust, et India avab tulevikus saatkonna Tallinnas. 

 

Kõne lõpetuseks kutsus peaminister Ratas peaminister Narendra Modi ka Eestisse visiidile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jumalaema
6 aastat tagasi

Eestis ka ju olemas erioperatsioonide grupp…kui valitsuses on heterod,siis tuuakse laevakaitsjad tagasi..kasvõi relvade abil…mis nuss see toimub???

Arvos
6 aastat tagasi

Muidugi! See on nii värske probleem, alles eile tekkinud ning kiiresti lahendada vaja nüüd. Homseks on ok.

einoh
6 aastat tagasi

Laevakaitsjate koodi pole veel keegi lahti muukinud.Tulevad tagasi vanad mehed?

irvitajale
6 aastat tagasi

Kui ei ole midagi antud,ei tule seda kunagi,küll seda varemgi siin näidanud!

irwe
6 aastat tagasi

Näha et valimised tulemas – nüüd on konn ka kala ! India pääminister lasi s.taratta jutu peale vaid kõhutuult ja sinnasamusesse see asi ka jääb . Kes on indiale eesti – mingi kärbsemust kaardi peal