Keskkonnaohtliku ujuvkraana omanik peab maksma 5000 eurot sunniraha

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Saaremaal Sõrve juures madalikule aetud Kreeka laeva Volare vraki vanarauaks lõikamisel kasutatud ja praegu Möldri lahes lebava ujuvkraana aluse omanik Reivo Samma jättis selle juuli lõpuks ohutuks muutma ja peab tasuma 5000 eurot sunniraha.

"Ettekirjutus on tähtajaks täitmata, mis tähendab, et edasi tuleb rakendada sunniraha, nii nagu oli ka ettekirjutuses öeldud," ütles reedel BNS-ile keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Keskkonnainspektsioon tegi 3. aprillil Sammale ettekirjutuse, mille kohaselt pidi ta Möldri lahes madalikul asuva ujuvkraana aluse kütusetankides olevad ohtlikud jäätmed 30. juuliks likvideerima. Ohutuks muudetud kraanaaluse vraki võis ta praegusele kohale jätta.

Keskkonnainspektsioon tuvastas ujuvkraana aluse omaniku 2015. aastal pärast kuid kestnud uurimist. Tuule sõnul võttis aluse omaniku selgitamine aega, kuna menetleja ei saanud esialgu oma järelepärimistele vastuseid ning pidi korduvalt järelepärimisi tegema. Ühtlasi olid aluse omandisuhted korduvalt muutunud.

Ujuvkraana viisid aastate eest merelahte isikud, kes selle abil 29. novembril 1980. aastal madalikule sõitnud Volare veepealset osa tükkideks lõikasid ja metalli vanarauaks müüsid. Kraana aluse sisemuses on praeguseni pliiakud, vanad elektriseadmed, asbestiga kaetud torud ja kaks kütusetanki kütusejääkidega ja alus on seega keskkonnaohtlik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments