Asekantsler kohtub täna Indias laevakaitsjatega

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

india laevakaitsjate kohtumine

Juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Annely Kolk ja India majandusala asekantsler poliitikaküsimuste asekantsleri ülesannetes Amar Sinha. Foto välisministeerium

Välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Annely Kolk kohtub täna Chennais vanglas viibivate Eesti kodanikega ning vangla administratsiooni esindajatega.

Eile arutas Kolk New Delhis India kolleegidega laevakaitsjate kaasust ning karistatud isikute üleandmise lepinguga seonduvat.

Kohtumisel India välisministeeriumi konsulaarasjade asekantsleri Dnyaneshwar Mulayga rõhutas Kolk Indias vanglas viibivate Eesti laevakaitsjate kaasuse olulisust Eestile. “Eesti kodanikega toimuv Indias on Eesti valitsuse suure tähelepanu all ning ootame, et kohtupidamine edeneks viivitusteta,” rõhutas Kolk.

Mulay kinnitas, et India mõistab Eesti muret ning lubas ka välisministeeriumi poolt Eesti valitsuse ootused Tamil Nadu osariigi ametivõimudele edastada.

Kohtumisel India välisministeeriumi majandusala asekantsleriga poliitikaküsimuste asekantsleri ülesannetes Amar Sinhaga kinnitas Annely Kolk veelkord, et Eesti on valmis karistatud isikute üleandmise lepingu esimesel võimalusel allkirjastama ning tal on valitsuselt ka vastav volitus. Sinha märkis, et ka India on valmis lepinguga edasi minema, kuid selgitas et kooskõlastusprotsess võib Indias kauem aega nõuda. India välisministeeriumi toetus on Sinha sõnul lepingu allkirjastamiseks olemas.

Samuti on sel nädalal plaanis kohtumised Tamil Nadu osariigi ametivõimude ning Ühendkuningriigi peakonsuliga Chennais. Järgmisel nädalal kohtub Annely Kolk karistatud isikute lepingu osas ka India siseministeeriumi esindajatega. Siseministeerium on Indias antud lepingu eest vastutav asutus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments