Galerii: võimlemispidu “Hingelind” tõi staadionile 5000 võimlejat

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Võimlemispidu “Hingelind” tõi Tallinnas Kalevi staadionile 5000 võimlejat. Pea nädala kestnud prooviperiood jõudis kulminatsioonini laupäeval, kui tuhandetele pealtvaatajatele anti kaks etendust.

“Kõik võimlejad olid meeletult tublid ning prooviperiood möödus ladusalt,” rääkis “Hingelinnu” pealavastaja Kersti Kull, kelle sõnul sujus eilne heategevuslik peaproov-etendus ning tänane esimene etendus ilma suuremate viperusteta. “Suur tänu kõigile võimlejatele selle emotsiooniderohke peo eest!”

Võimlemispidu “Hingelind” pakkus pealtvaatajatele ülevaadet Eesti võimlemiskultuurist ja selle mitmekesisusest. Näha sai nii akrobaate kui ilu- ja rühmvõimlejaid, tantsutüdrukuid ning igas vanuses harrastajaid alates kuuendast elukuust.

Peol esineti elava muusika saatel, üles astusid Tanel Padar, Ott Lepland, Getter Jaani, Karl-Erik Taukar ja Lasteekraani Muusikastuudio. Ühtlasi kirjutas Tanel Padar koos Aapo Ilvesega spetsiaalselt võimlemispeoks kaks uut lugu “Saladuste laegas” ja “Rännata võib”. Hingelinnu peo kontseptsiooni käivitavaks ideeks oli Rein Rannapi plaat “Hingelinnud” ning sealsed kaks lugu “Hingelind magab” ja “Kõik mu päevad”, mis samuti peol kõlasid.

“Spordiseltsil Kalev on au sellist suurt pidu juba viiendat korda korraldada,” rääkis võimlemispeo projektijuht Lembe Laas. “Tänavu tähistab spordiselts Kalev oma 115. sünnipäeva ning Eestimaa võimlemispidu on üks neist suurtest juubelisündmustest, millega seda väärikat numbrit märkida,” ütles Laas.

Üle-eestiline viies võimlemispidu “Hingelind” peeti eile juulil Tallinnas, Kalevi staadionil. Kõigist peol osalenud võimlejatest ligi 3000 saabus mujalt Eestist. Tekstid kirjutas võimlemispeole Aapo Ilves. Fotod: Indrek Kask

hingelind indrek kask 1 hingelind indrek kask 2 hingelind indrek kask 3 hingelind indrek kask 4 hingelind indrek kask 5 hingelind indrek kask 6 hingelind indrek kask 7 hingelind indrek kask 8 hingelind indrek kask 9 hingelind indrek kask 10 hingelind indrek kask 11 hingelind indrek kask 12 hingelind indrek kask 13 hingelind indrek kask 14 hingelind indrek kask 15 hingelind indrek kask 16 hingelind indrek kask 17 hingelind indrek kask 18 hingelind indrek kask 19 hingelind indrek kask 20 hingelind indrek kask 21 hingelind indrek kask 22 hingelind indrek kask 23 hingelind indrek kask 24 hingelind indrek kask 25

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments