Vormsi vallavanem Tanel Viks: olen umbusaldamise üle uhke

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

9 Vormsi Olavipäev kirikuseminar Ants_Varblane ja Tanel_Viks

Vormsi vallavanem Tanel Viks. ARHIIV

Vormsi vallavolikogu liikmed Urmas Pau, Ove Koska ja Andres Koch andsid esmaspäevasel vallavolikogu istungil sisse umbusaldusavalduse vallavanemale Tanel Viksile.

„Isegi pikalt läks,” kommenteeris Vormsi vallavanem Tanel Viks umbusaldusavalduse sisseandmist. „Kui aus olla, olen selle üle uhke, sest vaadates seda pläma, mis on kokku kirjutatud, näitab see, et olen teinud õigeid asju ja liikunud õiges suunas.”

Umbusaldajad heidavad Viksile ette valla hankekorra korduvat tahtlikku rikkumist. Samuti pole umbusalduse sisseandjad rahul Vormsi kaupluse rendihanke ja Borrby karjääri munitsipaliseerimisprotsessi läbiviimisega.

Vallavanemale heidetakse ette ka personalipoliitikat: pärast sotsiaaltöötaja lahkumist pole suudetud asemele leida erialase kõrgharidusega spetsialisti ning segadused on ka Vormsi kultuuriühingu juhtimises ja rahaasjades. Samuti leiavad umbusaldajad, et asjad pole korras varem riigile, nüüd vallale kuuluval maal telkimise korraldamisega. Maatükil korraldab juba aastaid telkimist Tanel Viksile kuuluv ettevõte ja vallavanem sekkus tänavu korraldatud rendihankesse.

Viks lükkas süüdistused tagasi, öeldes, et paljud neist on üle-eelmise vallavanema Urmas Pau tegemata tööde peegeldus ja umbusaldajatega seotud firmade erahuvid. „Hankesüüdistuste kohta tahaks fakte näha, sest kõik on käinud hangete komisjoni kaudu, välja arvatud avariitööd,” ütles vallavanem Lääne Elule.

Viks lisas, et ka kultuuriühingut on korduvalt auditeeritud ja kontrollitud ning pole nõuet, et sotsiaaltöötajal peaks olema erialane kõrgharidus. „Sotsiaaltöötaja kohale oli kaks kandidaati, kellest üks ei kvalifitseerunud haridusnõuete tõttu,” selgitas ta.

Viks valiti Vormsi vallavanemaks 2013. aasta detsembris valimisliidu Ka Talvel Vormsil kandidaadina. Vallavanema hinnangul on pahameel tema tegevuse vastu saanud alguse pigem sellest, et ta ei allu teatud seltskonna huvidele. „Mina ei ole marionett, vallavanemana pean mõtlema kogu valla huvidele,” ütles ta.

Vormsi vallavolikogu koguneb umbusaldusavaldust arutama 25. juulil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
7 aastat tagasi

Lisaks tuleks uurida,mis rahade eest on soetatud vallavanema ettevôtte varad,mida turistidele meeletu raha eest renditakse(veetakso,paadid,jalgrattad jne.),kas tema hallataval kohvikul on olemas ikka kôik seadusega kehtestatud hügieeninõuded ja load ning lisaks mõelda sellele,kuidas vallavanema hallatav Tähtheina residentsi hoone on saanud vajalikud ehitus-ja kasutusload,kuigi saarel ei ole ümarpalgist hooned lubatud.Eks see näitab selgelt,et vallategelased vilistavad kehtestatud nõuetele,aga elanike soovidele vastavad eitades,viidates tuhandele erinevale seadusele.

kõrvaltvaataja
7 aastat tagasi

Tundub üks veider mees olevat see vallavanem, kui on uhke selle üle, et temaga rahul ei olda. Natuke nagu äraspidised väärtsuhinnangud minu arvates. Vanasõnagi ju ütleb, et kus suitsu seal tuld.

Jens
7 aastat tagasi

Eelmine sots näitas piisavalt nipsakust. Hetkel on sotstöötaja abivalmis inimene

TV
7 aastat tagasi

Vormsi valla volikogu koosolekud kõik y.tuubis järelvaadatavad, kes pläma ajab on lihtsasti kontrollitav TV s

kah vormsikas
7 aastat tagasi

sots.töötajal on kõrgharidus olemas ja sots koolitustel käib. Praegune sots. ei karga abivajale (enamasti vanainimene, kes hädas)ninna vaid kuulab viisakalt inimese lõpuni ja proovib igati aidata.
Kui eksib siis vabandab, mitte ei süüdista abi küsijat. Eksimatuid pole!

Eelmine käis valla töö kõrvalt kõrgharidust omandamas, saades diplomi keeras Vormsile selja ja läks. Õnn kaasa Riima Koch.

Sõber.
7 aastat tagasi

……..pole nõuet, et sotsiaaltöötajal peaks olema erialane kõrgharidus.(T. Viks)
§ 4. Terminid
3) sotsiaaltöötaja – sotsiaalhoolekandes töötav vastava erialase ettevalmistusega kõrgharidusega isik. ( sotsiaalhoolekande seadus)
Vastava erialase ettevalmistuse saab üksnes bakaga.( ja magistriga).

sõbrale
7 aastat tagasi
Reply to  Sõber.

Kallis Riima (oletan, et tegememist on sinuga).
Kui seda seadust nüüd täpsemalt lugema hakata, siis sotsiaaltöötajat, kellele sina viitad, mainitakse seaduse paragrahvides 68, 69 ja 86, ehk see kehtib
rehabilitatsioonimeeskonna liikme ja erihoolekandeteenust pakkuva
isiku kohta. Minu teada on Vormsi vallas tööl hariduse- ja sotsiaaltööspetsialist.
mitte sõber

Anonüümne
7 aastat tagasi
Reply to  sõbrale

Kui “spetsialist” ei tea udutuhka sotsiaalala eelarvest, ajab segi sotsiaaltoetused, teeb “uuringu”, mille kõik andmed on TAI ja Statistika kodulehel kõigile kättesaadavad…..siis olgu ta minu poolest või sotsiaalminister…..

Pealtvaataja
7 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Oi, oi, no küll need “viinamarjad” on Sul sealtpoolt merd vaadates ikka hapud!