PERHi juht Tõnis Allik kahtlustustest: ma pole teadlikult seadust rikkunud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

tonis_allikPõhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik poel enda sõnul seadust rikkunud. Foto: arhiiv

Täna tuli teade, et Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik, ettevõtte infotehnoloogia direktor Marko Kilk ja toitlustujuht Anu Vähi on saanud kahtlustuse omastamises, kelmuses ja pistise võtmises. Allik ütles ERRi- uudisteportaalile antud kommentaaris, et pole seadust rikkunud.

"Oma 13-aastase tööstaaži jooksul regionaalhaiglas olen kogu oma tegevuses lähtunud haigla ja patsientide huvidest ning ei ole mitte ühtegi seadust teadlikult rikkunud ega ole kunagi teinud mitte ühtegi haigla huve kahjustavat otsust," ütles haigla juhatuse esimees Tõnis Allik.

Tema sõnul on kahetsusväärne, et keskkriminaalpolitsei vahendusel on tema ja ta kolleegide vastu esitatud kahtlustus avalikustatud.

"Ükski kahtlustatav endal mingit süüd ei tunne ja end esitatud kahtlustustes süüdi tunnistanud ei ole. Ka prokuratuur ei ole veel võtnud seisukohta, kas politsei poolt esitatud kahtlustuse alusel on põhjust süüdistuse esitamiseks või mitte," ütles Allik.

Alliku sõnul on kahtlustus seotud haigla kahe juhtivtöötaja osalemisega haigla endise toitlustusoperaatori iga-aastasel kliendiüritusel ning jutt on sellest, et reisikulud ehk lennukipileti ja ühe hotelliöö maksumuse kattis kutse esitaja. Alliku lisas, et politsei hinnangul on toidlustusoperaator võitnud viimastel aastatel mitmeid hankeid, mistõttu kahtlustatakse, et ettevõttele on tehtud hankekonkurside käigus soodustusi.

Loe pikemalt ERR-i portaalist.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaa
7 aastat tagasi

muidugi kõik on seaduse piires.Ikka reformierakonna juhtimisel loodud seadused,mis õigustavad ja lubavad sellistel tehingutel üldse juhtuda.Ehk seadusega lubatud varastamine.Super ! Ja veel unikaalsem on see fakt et rahvas ikka ja jälle valib selliseid pätte võimule.Kas eestlased on lollid,argpüksid või kuidas seda fenomeeni seletada ?

Ja mees
7 aastat tagasi

on karastuse saanud…Tallinna Sadama juhtkonnas muidugi.
2000–2001 Tallinna Sadam, finantsdirektor

Aadu
7 aastat tagasi

Tüüpiline reformierakonna tekst – teadlikult pole seadust rikkunud. Meenuvad Kallas ja Lipstok.