PERH katsetab drooniga kaubavedu Kärdla ja mandri vahel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

droon. Foto: Pixabay
Droon sõidab Rohukülast Hiiumaale oluliselt kiiremini kui praam. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval katsetab Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) palgatud firma drooni, millega vedada kiiresti saartelt mandrile ja ka vastupidi meditsiinikaupa.

Neljapäeval lendab mitmemeetrine droon esmalt Rohukülast Kärdlasse, kus selle külge kinnitatakse proovid, mida PERH oma laboris analüüsima hakkab. Rohukülas võtab droonifirma meeskond proovid vastu.

Kui katse õnnestub, võib taolist kiiret ühenduse pidamise viisi kasutada kõikide saartega. Parvlaev sõidab Hiiumaalt mandrile tund ja 15 minutit. Droon peaks jõudma Kärdlast Rohukülla 20 minutiga.

Kärdla haigla on üks osa PERHi haiglavõrgust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Katsetame droone,teeme suuri saavutusi digivaldkonnas aga ravijärjekorrad muudkui pikenevad.Panin ortopeedile järjekorra 31.juuli 2019 ja detsembris pakuti mulle residendist üldkirurgi aega !Nüüd seoses koroonaga ei teagi kas ma oma vaevustega arstile üldse sellel aastakümnel saan ?
Elagu Eesti tervishoid !