Jaanus Karilaid kritiseerib SDE suutmatust muuta valitsuse maksupoliitikat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Keskerakond (11). Jaanus Karilaid. TarmulaJaanus Karilaid. Foto: arhiiv

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid kritiseerib Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) suutmatuses valitsuse maksupoliitikat muuta.

"Sotsid räägivad inimeste võrdsest kohtlemisest ja väärtustamisest, kuid tunnistavad, et selle valitsusega pole võimalik jõuda õiglasema maksupoliitikani, mis ebavõrdsust vähendaks," kirjutas Karilaid pressiteates.

"Ebavõrdsus ja palgavaesus on Eesti probleem number üks, aga sotside juht [Jevgeni Ossinovski] lausub, et kuigi ebavõrdsus on suur probleem, ei tasu maksupoliitikat ületähtsustada. See on taas hümn sotside tegevusetusele – retoorika võrdsemast ühiskonnas kehtib ainult nahavärvi, seksuaalse sättumuse või usutunnistuse teemal – vaesuse teema puhul unustatakse see kohe."

Karilaid süüdistab sotse selles, et võimu nimel viskavad nad vaesusega võitlemise küsimuse prügikasti. "Selline lähenemine on pragmaatiline, venemaalik, aga ka häbitut allaandlik," märkis Karilaid.

"Kommertspankade laiutamine näitab tänase valitsuse nõrkust, astmelise tulumaksu puudumine sotside müüdavust, maksuerisuste puudumist maapiirkondades, aga sotsiaaldemokraatliku mõtlemise puudumist."

Karilaid süüdistab sotse ka selles, et haldusreformist on kujunenud ainult kaartide joonistamine, mis suurendab ääremaastumist ja maapiirkondade tühjenemist. "Võim koondub veelgi ning valitsusel on veelgi segamatum vegeteerida," kritiseeris Karilaid. "Oli ainult üks julge sotsiaaldemokraat, kes seda avalikult tunnustas – Jaak Allik. Ülejäänud koogutasid reformierakonna poliitilisele formalismile."

"Sotsidele soovitan leida endas selgroog, teha uus valitsus või kutsuda esile erakorralised valimised, sest teistmoodi pole võimalik valijatele silma vaadata," kirjutas Karilaid kokkuvõtteks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rõõm
7 aastat tagasi

oleks sotse koos reformiga pingil istumas näha

olaf
7 aastat tagasi

Sotsid on mökud see on selge ja seda kinnitab ka sotside lömitamine haldusreformi ees. Erakorralised valimised on samuti OK. Aga miks peab alati keegi teine süüdi olema kui Keskerakonna ambitsioone poliitmaastikul ei täideta. – sellest mina aru ei saa. Karilaid sinu lubadused ei maksa mitte halligi. Võtke Luige Lärryga käest kinni pange seelikud selga ja minge paraadile. Larry näitab sulle kuida spoliitikat tuleb teha.