Laupäeval toimus läänlastele edukas Vasalemma rahvasprint

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andres+Kruusma+hüpe+Vasalemma+sprindil.Andres Kruusma õhulend vasalemma rallil. Foto: Kalle Kruusma

Ilm soosis võistlejaid ja oli väga suvine võistlus, kuhu kuulub ka tolm. Raja haldaja andis korraldajale kastetud ja ilusti korras raja, mis küll lõpuks hakkas ikka tolmama, aga selle vastu ei saa ja kindlasti kasutame seda rada veel ka 3. septembril, mil toimub uus etapp.

Võistlusele registreerus 80 võistlejat, kellest starti tuli 75 ja läänlasi neist 14. Läänlased tõid koju kõiki karva karikaid ja tegid päris hea esitluse.

J-16 klassis oli meilt stardis Jako Allika ja Marcus-Indrek Simmer. Poisid tegid südikat sõitu ja küll see julgus ka pika peale tuleb. Praegu nopiti endale sealt klassist vastavalt 6. ja 8. koht.
Veteranide klassis oli stardis neli võistlejat, kellest kolm Läänemaalt. Siin oli igas voorus uus võitja ja nii mindi peale 2. vooru kolmandasse starti võrdsete punktidega. Selle vooru tulemuste põhjal pandi paika poodium, mis oli sellel korral Toomas Lemberg 1, Hillar Kruusma 2 ja Väino Tõkke 3.

2WD-v klassis oli stardis peale magamata öid Rauno Uustalu. Temal läks Hiiumaal mootor laiali ja ta lootis nüüd lõpuni sõita ning tulemus oli 6. koht.
Jälle edukalt läks meie meestel 2WD-S klassis Marko Kukuškinil, kes küll natuke "kivis käis" teises voorus, aga võttis kindla võidu. Valmar Gilden sai kokkuvõttes 7. koha.

Viimane klass, kus läänlased olid kõige rohkem esindatud, oli SU klass ja siin oli meid stardis11-st koguni kuus. Siin läks algusest kohe põnevaks, kui esimeses voorus võitis Kalle Kruusma, Egert Jakobi oli teine ja Aivo Täpsi kolmas. Teises voorus vahetasid Kalle ja Egert kohad ja Aivo jälle kolmas,sellega oli 3. koht paigas. Esimesed kaks kohta jäid viimase vooru otsustada, kus nii Egert kui Kalle pingutasid lõpuni, aga kuna Kalle eksis nagu Hiiumaalgi šikaani pidurdamisel, siis läks kaduma väärtuslikke sekundeid. Egert Jakobile tuli teenitud võit, Kalle Kruusma teine ja Raplamaa mees Aivo Täpsi kolmas.

Meie noorem põlvkond oli härga täis ja nii tegid Andres Kruusma, Martin Jaanus, Jonar Ilves ja Stern Ilves rahvale silmarõõmuks piruette, pikki hüppeid ja muid trikke. Tulemusteks:  Martin Jaanus 8, Andres Kruusma 9, Jonar Ilves 10 ja Stern Ilves, kes oli kimpus tehniliste probleemidega, 11.

Nüüd tuleb väike paus sarjavõistlustel ja järgmine sarja võistlus on 3. juuli Lyoness Laitse rahvasprint.
Tuleval nädalal 10-11. juuni toimub Läänemaal üle 14 aasta jälle sportralli ja selle ettevalmistus on lõppjärgus ning saabuv nädal on korraldajatel töine.

Ootame rahvast vaatama aga paneme südameasjaks, et jälgitaks turvameeste juhiseid ja alkohol ei käi kiirusalade juurde.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments