Saarte Hääl: hiidlaste-saarlaste köievedu leiab aset juba kuu aja pärast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

1003261_616512081694557_920174823_n Hiiumaalt Sõrult ja paistab Pammana nina Saaremaal kenasti kätte. Foto: Urmas Lauri

11. juunil toimub väga eriline sündmus – hiidlaste ja saarlaste omavaheline köievedu, kus peakohtunikeks on Vormsi saare esindajad, kirjutab saarlaste päevaleht Saarte Hääl

Juba ammustest aegadest on teada, et hiidlastel ja saarlastel on omavahel erilised suhted. Küll tögavad nad üksteist, siis käivad koos saunas ja lõpuks jõuab asi ikka korraliku naljaviskamiseni teineteise üle ning pole midagi teha, mandrimehed ei mõika sellest kohe üldse mitte midagi.

Nüüd on aeg naljategemine mõneks ajaks kõrvale jätta ja teha mehetegusid. 11. juunil veetakse üle Soela väina mehine 10-kilomeetrine köis, mille tulemusena tõmmatakse saared omavahel kokku. Hiiumaal võetakse köis vastu Sõru sadamas ja Saaremaal Soela sadamas. Köieveo lõpetab mõlemas sadamas toimuv simman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sõrulane (Sõru sadamast)
7 aastat tagasi

Seda kõievedu ei tohi umbropsu teha! Saarlastel on ka peaaegu pool Hiidlaste jõust. Kõit nad lahti ei lase ja nii tõmbavadki Hiidlased Saaremaa Sõru külje alla kinni. Siiski hea, et Pihlalaid jääb vahele ja saab siina piirivalve panna, nagu oli vene ajal. Muidu tulevad saarlased, nagu pagulaste hordid Hiiumaale.
Pärast vea köis Gotlandi peale ja Hiidlased ka sinna, et saaremaad Hiiumaast kaugemale vedada.!